Pacheţele cu carne

1. Se spală şi se curăţă gutuile. Se scoate miezul cu ajutorul unui cuţit special şi se ung cu untul moale în interior. Se presară sare şi se lasă să stea la temperatura camerei.
2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul de măsline. După ce s-a înăbuşit, se adaugă carnea de curcan tocată şi se călesc la foc potrivit. În compoziţia de carne, se adaugă puţină apă călduţă ca să nu se ardă. Se lasă să scadă şi, după ce s-a rumenit, se condimentează cu sare şi piper alb, după gust. Se adaugă pesmetul măcinat şi se răceşte la temperatura camerei.
3. Fisticul se taie mărunt şi se prăjeşte 3-4 minute în puţin ulei de măsline. Prunele se curăţă de sâmburi şi se taie feliuţe subţiri. Se adaugă în compoziţia de carne, se amestecă uşor şi se umplu gutuile. Se bagă în cuptor, la 160° C şi se lasă să se rumenească. Gutuile umplute se servesc ornate cu fistic prăjit.