Pacheţele de curcan

1. Se împarte pieptul de curcan în patru. Fiecare bucată se desface cu ajutorul unui cuţit astfel încât să se poată umple. Se unge fiecare bucată cu unt, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se lasă câteva minute la rece.

2. În acest timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se taie felii. Se pune puţină sare şi se freacă până se înmoaie, apoi se pun în untul topit să se călească împreună cu ceapa tocată mărunt, până scad.

3. Într-un ibric, se topeşte puţin unt, se pune făina şi laptele. Se lasă să fiarbă la foc mic până devine o ciulama, se pune nucşoară, sare şi se toarnă peste ciuperci.

4. Se presară bucăţile de piept cu pesmet, se toarnă compoziţia de ciuperci şi se prind cu o scobitoare. Se aşază în tavă şi se bagă în cuptor aproximativ 60 de minute. Se servesc ornate cu pătrunjel verde.