Pacheţele de porc la cuptor

1. Se feliază pulpa de porc în 6-8 bucăţi. Fiecare bucată se bate cu ciocanul de şniţele, se unge cu ulei, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia şi rozmarin şi se lasă câteva minute la rece.

2. Între timp se toacă varza foarte fin, se căleşte în puţin ulei cât să-şi schimbe culoarea şi se lasă la rece. Cartofii noi se spală, se curăţă de coajă şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg de apă şi se amestecă cu unt şi mărar, după care se bagă la cuptor să se rumenească pentru câteva minute. Varza mai mică se toacă pentru salată.

3. Carnea de porc se scoate de la rece şi pe fiecare bucată se aşază o lingură cu varză şi câteva feliuţe de salam, apoi se strânge sub forma unui săculeţ, se leagă cu ajutorul unui fir alimentar, se aşază în tavă, se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru şi rozmarin, se stropesc cu ulei şi apă şi se bagă la cuptor.

4. După ce s-au rumenit pacheţelele, se servesc cu salată de varză cu chimen şi garnitură de cartofi gratinaţi.