Pacheţele de pui cu spanac
1. Se taie pieptul de pui în bucăţi egale, se condimentează cu sare şi piper. Fiecare bucată de piept se unge cu ulei şi se bate cu ciocanul de şniţele ca să se frăgezească. Se bagă câteva minute la rece.
2. Se rade caşcavalul, o parte din acesta se amestecă cu spanacul, cu sarea şi cu un gălbenuş de ou. Piureul de spanac se întăreşte cu 1-2 linguri de pesmet.
3. Separat, se bat ouăle, se presară sare şi un praf de piper şi, pe un platou, se pune pesmetul amestecat cu 1-2 linguri de
caşcaval ras. Se scot bucăţile de carne, se umplu cu spanac, se împachetează bine, se trec prin pesmet-ou-pesmet şi se prăjesc în uleiul bine încins.
4. După ce s-au rumenit bine, se scot pe un prosop absorbant şi se servesc cu garnitură de cartofi fierţi, gratinaţi cu unt.