Pacheţele la cuptor
1. Se spală bine ciupercile, se curăţă şi se taie pe orizontală, în două. Se pun într-un castron şi se stropesc cu zeama de la jumătatea de lămâie.
2. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. La fel se procedează şi cu căţeii de usturoi.
3. Se taie feliile de jambon în cubuleţe.
4. Într-o tigaie se pune puţin ulei de măsline să se încingă. Se căleşte, după care se adaugă şi jambonul. Se condimentează cu sare şi boia dulce. Înainte cu trei minute de a se lua de pe foc, se pun usturoiul şi coriandrul tocat mărunt.
5. Se unge o tavă cu ulei şi se aşază jumătăţile de ciuperci. Se umple fiecare jumătate cu câte o lingură din amestecul de jambon prăjit cu ceapă, după care se acoperă cu celelate jumătăţi de ciuperci.
6. Se stropesc cu puţin ulei de măsline, se ornează cu fire de usturoi şi frunze de mentă şi se dau la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.
7. Se servesc calde.