Gem de morcovi

Ai mâncat vreodată gem de morcovi? Dacă nu, e momentul să încerci. Prepară chiar tu gem de morcovi, după o reţetă simplă! 1.    Se curaţa morcovii sau se spala foarte bine, se trec prin razatoare si se cântaresc. Ar trebui sa fie un kilogram de morcovi pentru care se va folosi aceeasi cantitate de zahar. […]

Dulceaţă de ardei iuţi

Ai mâncat vreodată dulceaţă de ardei iuţi? E timpul să o încerci, preparată chiar de tine. Iată reţeta! 1.    Se spala si se taie ardeii iuţi, aruncând cotoarele. 2.    Apoi, ardeii se pun într-o cratiţa cu zaharul si apa. Se lasa la fiert 20 de minute. 3.    Fiertura se trece apoi prin masina de tocat […]

Tartar de somon

Învaţă să prepari un tartar de somon simplu de făcut, dar foarte de efect la petreceri.     Mod de preparare: 1. În mixer se pun cele doua feluri de peste si se marunţesc. 2. Apoi, se potriveste gustul de suc de lamâie, ulei si marar si se mai marunţeste o tura la mixer. 3. […]

Limbă pane

Limba se poate prepara în mai multe feluri, inclusiv ca şniţel, adică limbă pane. Ce propunem noi: 1. Limba fiarta si curaţata se taie felii care se trec prin faina, ou batut si amestec de pesmet cu cascaval. 2. În tigaie, se pun uleiul si untul, se lasa sa se topeasca si se prajesc feliile […]

Salată de limbă

Limba este una dintre cele mai suculente bucaţi de muschi si singurul defect este ca trebuie fiarta mult timp. Altfel, este chiar un deliciu pe care vi-l propunem, chiar şi în salată: 1. Într-o oala, se pune apa si se presara 4 linguri de sare grunjoasa. Se adauga morcovii taia_i rondele, ceapa în care s-au […]

Limbă cu legume

Nu oricine poate mânca limba, însă dacă faci preparatul special, cu siguranţă vei strânge admiraţii. Uite cum să faci limbă cu legume: 1. Se spala bucata de limba, se pune într-o oala cu ceapa taiata în patru, se acopera cu apa si se pune la foc mare pâna începe sa clocoteasca apa. Se reduce focul […]

Ruladă de piure

Nu este o ruladă de post, dar este perfectă pentru mesele în familie, de Sărbători. Uite cum poţi prepara şi tu pentru cei dragi o ruladă de piure: 1. Cartofii se curaţa si se fierb în apa cu un praf de sare. Apoi, se scurg, se paseaza si se amesteca cu unt. 2. Cât timp […]

Bile de brânză

Aperitive jucăuşe, dar mai presus de tot, delicioase. Bilele de brânză arată bine pe platou, dar sunt şi gustoase! 1. Toate tipurile de brânza si untul se mixeaza pentru a obţine o pasta fina. La nevoie, daca amestecul este mult prea uscat, se poate adauga maximum o lingura de smântâna. 2. Mararul, cimbrul si ierburile […]

Ouă murate

Nimic nu-i face mai mare placere meseanului decât privelistea unor platouri cu preparate colorate. Iata o propunere gustoasă, de ouă murate: 1. Ouale se pun la fiert si imediat cum apa da în clocot se iau de pe foc si se lasa 10 minute sa stea în apa fierbinte. Apoi, se scot, se lasa la […]

Salată de leurdă cu ou

Leurda poate înlocui usturoiul cu succes şi este foarte sănătoasă. Iată o salată de leurdă cu ou care îţi va fi pe plac! 1. Se pun ouale la fiert si apoi se curaţa. Un galbenus fiert se paseaza si se freaca cu ulei si suc de lamâie pentru a face maioneza. 2. Leurda se spala […]