Salată de orez
Orezul este gustos, sănătos şi poate înlocui pâinea la masă. Aşadar, îţi propun o salată de orez săţioasă: 1. Pestele se scoate din conserva si se pune la scurs, iar orezul se pune la fiert în apa cu un praf de sare. Dupa ce s-a fiert, orezul se trece rapid printr-un jet de apa rece […]
Salată de şuncă
Dacă nu se mai găsesc legume proaspete la piaţă, nu înseamnă că trebuie să renunţi cu totul la salate. Iată una cu şuncă ce poate fi preparată şi în sezonul rece! 1. Gogosarii si castraveţii se taie marunt si se pun într-o strecuratoare la scurs. 2. Cartofii se spala bine si se pun la fiert […]
Ardei umpluţi
O reţetă tradiţională pe care românii o fac fie cu ocazia Sărbătorilor, fie pur şi simplu, pentru că ardeii umpluţi sunt oricând şi oricum delicioşi. Iată o reţetă simplă şi inedită, cu anşoa! 1. Ardeii se coc, se pun într-un vas, se presara cu sare si se lasa acoperiţi pâna ce sunt toţi copţi. 2. […]
Solniţe de peşte
Un aperitiv interesant, pe care rareori îl vei vedea pe mesele gospodinelor. Dacă vrei o provocare pentru invitaţii tăi, serveşte-i cu solniţe de peşte! 1. Fileurile de hering se pun într-o strecurătoare şi se lasă până ce sunt bine scurse. 2. Între timp, castraveţii muraţi se taie foarte subţiri, ca nişte scobitori, şi se pun […]
Cârnăciori în aluat
Un aperitiv distractiv şi rapid de făcut, pentru ocazii speciale sau petreceri cu prietenii. Cârnăciorii în aluat merg foarte bine cu bere şi distracţii în mai mulţi! 1. Pentru aluat, se pune faina într-un vas, sarea se dizolva în apa si se toarna peste faina. Se amesteca bine si apoi aluatul se întinde pe masa, […]
Tartă cu spanac
Tartele nu trebuie să fie neapărat dulci ca să fie gustoase. Din contră, o tartă cu spanac poate fi un aperitiv delicios. 1. Pentru aluat, untul, sarea si faina se amesteca cu degetele pentru a obţine un aluat nisipos în care se pune rapid laptele calduţ. Nu se pune tot o data, pentru că nu […]
Roşii conservate în apă
Dacă vrei să ai totă iarna roşii delicioase şi sănătoase pentru mâncare, foloseşte această reţetă de roşii conservate în apă! 1. Rosiile se spala si li se înlatura codiţa. Apoi se asaza în borcane. 2. Se toarna apa rece peste rosii si apoi un strat generos de ulei. 3. Se leaga borcanele si se pun […]
Castraveţi în oţet
Ai pus vreodată castraveţi în oţet? Dacă nu, e timpul să încerci. Foloseşte această reţetă simplă! 1. Castraveţii se spala foarte bine înlaturând micii ţepi. Se pun într-un lighean încapator alternativ cu straturi de sare grunjoasa. Se lasa asa de pe o zi pe alta. 2. A doua zi se spala, se usuca si se […]
Hering marinat
Îţi place peştele marinat? Învaţă să îl prepari în casă! Poţi începe cu această reţetă simplă de hering marinat! 1. Pestele se lasa la decongelat, apoi se spala, se taie eventualele aripioare ramase, se sareaza si se ruleaza. 2. Se pune pestele rulat în borcane. 3. Pe foc se pun ingredientele pentru marinata si se […]
Pacheţele cu spanac şi brânză
Un aperitiv uşor, sănătos şi spectaculos. Prepară şi tu pacheţele cu spanac şi brânză după o reţetă simplă! 1. Se topeste untul, iar spanacul curaţat se opareste 5 minute în apa clocotita cu sare. Aluatul de foitaj se întinde puţin cu sucitorul. 2. Feta se sfarâma si se amesteca bine cu smântâna si seminţele de […]