Mâncare de fasole pastai cu tacâmuri de pui

O mâncare sănătoasă, rapidă şi gustoasă. Vezi reţeta de mâncare de fasole păstăi cu tacâmuri de pui! 1.    Tacâmurile de pui se spala si se curaţa. 2.    Ceapa se taie marunt si se pune împreuna cu tacâmurile de pui într-o cratiţa cu ulei. Se calesc la foc mic pâna când ceapa devine translucida, iar carnea […]

Plăcintă cu pere

Învaţă să prepari o plăcintă cu pere delicioasă.   Mod de preparare: 1. Perele se curăţă de coajă şi de căsuţa cu sâmburi şi se taie felii mari care se amestecă cu zahărul. Se lasă aşa timp de o oră. 2. Între timp, albuşurile se bat spumă, se amestecă cu ulei, făina, sarea, praful de […]

Plăcintă cu mere

Învaţă să prepari o delicioasă plăcintă cu mere şi scorţişoară, ca la mama acasă.   Mod de preparare: 1. Se amestecă făina, sarea, scorţişoara şi praful de copt. 2. Separat, se amestecă ouăle cu zahărul pentru aproximativ 15 minute la viteza mare a mixerului. Se adaugă apoi uleiul şi se amestecă. Se pune şi făina, […]

Salată de cartofi

Învaţă să prepari o salată de cartofi cu mărar.   Mod de preparare: 1. Cartofii se spală bine şi se pun la fiert în apă, în coajă. Între timp, din ulei, muştar, sare, oţet şi boabele de muştar se face un sos. 2. Cartofii se curăţă de coajă cât sunt calzi, se taie cuburi şi […]

Ciorbă de cartofi cu zeamă de castraveţi

Învaţă să prepari o ciorbă de cartofi acrită cu zeamă de castraveţi muraţi! Un deliciu! Mod de preparare: 1. Morcovul se rade fin şi, împreună cu ceapa tăiată mărunt, se pun la călit în ulei. Se adaugă rădăcina de păstârnac tăiată mărunt sau trecută prin răzătoare şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se lasă 2-3 minute împreună, […]

Limbă cu castraveţi

Învaţă să prepari o mâncare interesantă de limbă cu castraveţi muraţi după o reţetă simplă.     Mod de preparare: 1. Se spală bine limba cu apă rece şi se curăţă cu cuţitul inversat. Se pune într-o oală mare cu morcovii tăiaţi bucăţi mici, prazul, ceapa tăiată în patru şi osul cu măduvă. Se pune […]

Omletă cu spanac

Ce le mai pregăteşti alor tăi la micul dejun? Dacă ai rămas în pană de idei, îţi propun o reţetă inedită de omletă cu spanac. Sănătos şi hrănitor! 1. Spanacul se spală şi se scurge bine apoi se taie ca tăieţeii. Împreună cu usturoiul feliat se pun la călit în untul topit. 2. Se bat […]

Terină cu spanac

1. Pentru partea de spanac, se taie prazul rondele fine care se pun la calit în ulei. Apoi se adauga frunzele de spanac, bine spalate si scurse, si usturoiul. Se lasa pe foc sa se caleasca timp de 15 minute si se lasa la racit. Se mixeaza pentru a obţine o pasta fina care se […]

Baigli cu nucă

Baigli sau cozonacul unguresc cu nucă este un desert cu totul special. Dacă te-ai săturat de clasicele reţete româneşti, încearcă şi această reţetă! 1. Se dizolvă drojdia în laptele călduț cu zahărul și puțină sare. Făina se amestecă cu untura și margarina, apoi se adaugă un gălbenuș, oul întreg, drojdia dizolvată și laptele. Se frământă […]

Cheesecake cu căpşuni şi ciocolată

Reţeta de cheesecake provine de la americani, dar este atât de uşoară încât îi poţi adăuga orice ingrediente îţi surâd. De exemplu, poţi face un cheesecake cu căpşuni şi ciocolată! 1. Biscuiții și nucile se macină. Peste, se adaugă unt topit și se amestecă bine. Se pune compoziția astfel formată peste hârtie de copt, într-o […]