Cozonac trandafir

De Sărbători, gospodinele se pregătesc să îşi uimească invitaţii cu cele mai bune şi gustoase reţete de mâncăruri şi prăjituri, ca să nu mai zic şi de cozonaci! Iată unul special, în formă de trandafir! 1. Se pune făina într-un castron. Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se freacă drojdia cu o […]

Prăjitură cu nuci şi portocale

Nucile şi portocalele aduc aminte de Crăciun. Iar dacă pe deasupra mai pui şi o cremă de lapte, ca pentru prăjitura cu nuci şi portocale, e deja un desert de sărbătoare! Uite cum se prepară o astfel de bunătate: 1. Pentru blat, se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se ung cu unt marginile tăvii unde se […]

Tort Doboş

Clasicul tort Doboş, o amintire plăcută din “excursiile” la cofetărie de atunci când eram mici. Acum îl poţi face şi tu acasă, poate chiar mai bun! 1. Pentru blat, se freacă gălbenușurile cu zahărul, până își dublează volumul, și se adaugă făina. Se bat albușurile spumă tare și se înglobează în crema de gălbenușuri. 2. […]

Prăjitura “Trandafirul negru”

O prăjitură specială, cu aspect interesant ce seamănă cu un trandafir, iar macul îi dă culoarea neagră. O specialitate gustoasă pentru cei cărora le place ciocolata! 1. Pentru aluat, se amestecă făina, margarina, zahărul, oul şi praful de copt adăugând lapte astfel încât să se obţină un aluat care să poată fi întins. Aluatul obţinut […]

Brioşe fine cu ciocolată

Brioşele cu ciocolată sunt un desert rapid şi o sursă de bucurie pentru cei mici. Mai ales că le poţi face la tine acasă atât de simplu! 1. Într-un vas, se freacă ouăle cu zahărul până se albesc. Ciocolata și untul se topesc la bain-marie și se adaugă peste crema din ou cu zahăr. 2. […]

Parfait de ciocolată şi cafea

Un desert impresionant pentru care ai nevoie de puţine ingrediente şi multă imaginaţie. Uite cum să faci un parfait de ciocolată şi cafea mai ceva ca în cofetărie! 1. Se pregatesc patru fâşii de hârtie de copt la dimensiunea de 7,5 x 30 cm, care se vor lipi pe câte o fâşie de carton de […]

Fursecuri cu goji

Fructele goji au înceut să fie din ce în ce mai populare. Pe lângă faptul că sunt sănătoase, sunt şi gustoase, dulci-acrişoare şi poţi face din ele fursecuri delicioase. 1. Într-un vas se amesteca faina, praful de copt, scorţisoara, zaharul, oul si untul topit, nu fierbinte. 2. Se adauga fructele de goji, taiate daca sunt […]

Chec aromat

Poţi face un chec normal pentru invitaţii tăi sau îi poţi surprinde cu un chec aromat. Reţeta este simplă, uşoară şi la fel de rapidă! 1. Fructele se taie marunt, marunt, se pun într-un vas si se toarna coniacul peste ele sa se umfle. Se lasa 15 minute. 2. Între timp, untul, cu cele doua […]

Prăjitură cu caise

Nu e nevoie doar de fructe proaspete ca sa faci o prajitură bună, ci poţi face prăjitură cu caise şi cu fructe uscate sau confiate. Uite cum! 1. Se pune la fiert apa si, când clocoteste, se adauga caisele, coaja de lamâie si o lingura de zahar. Se ia de pe foc si se lasa […]

Tăiţei cu carne tocată

Hai să gătim chinezeşte! Pentru o masă de patru persoane, dacă ai nevoie de ceva rapid şi inedit, îţi recomand tăiţeii cu carne tocată. Uite cum să procedezi: 1. Se fierb taiţeii. 2. Se încinge uleiul vegetal, se adauga ardeiul si carnea tocata si se prajesc pâna capata o culoare maronie. 3. Se adauga sos […]