Cartofi copţi

1. Cartofii se spala foarte bine, cu o perie sau burete, se înţeapa cu furculiţa din loc în loc si se ung cu ulei. Se asaza în tava de copt a aragazului si se dau la cuptor pentru o ora. 2. Între timp, tonul se scurge de sucul în care a fost conservat, ardeiul se […]

Choux à la crème

Ai făcut vreodată choux a la creme? Dacă nu, e momentul să înveţi, după această reţetă simplă. Pasul 1: Într-o cratiţa se pun la fiert apa si untul taiat în bucaţele. Se lasa sa dea un clocot si se stinge focul. Pasul 4: Operaţiunea se repeta si pentru alte doua oua, amestecând foarte bine dupa […]

Orez cu dovlecei

Combinaţia de orez şi legume este întotdeauna delicioasă, dar mai ales când e vorba de dovlecei. Încearcă şi tu această reţetă! Pasul 1: Orezul se pune într-o cratiţa, se spala si se scurge si se toarna peste el supa din concentrat. Se fierbe pentru 15 minute. Se taie ceapa marunt si se pune la calit […]

Crema de lapte cu migdale

Ai mâncat vreodată cremă de lapte cu migdale? Dacă nu, aceum e momentul să încerci. Este delicioasă, iar reţeta e foarte simplă! 1.  Laptele se pune la fiert cu coaja rasa de lamâie si când da în clocot se da deoparte. 2.  Între timp, galbenusurile se freaca bine cu zaharul, cele doua tipuri de faina […]

Chiftele de ton

Îţi plac preparatele din peşte? Încearcă şi această reţetă de chiftele cu ton şi anşoa! 1.    Pestele se scurge, fileurile de ansoa se trec prin apa, fiind prea sarate, si se lasa si ele la scurs. 2.    Se bate oul cu maioneza si mustarul si apoi se adauga cele doua tipuri de peste, ceapa tocata, […]

Ansoiada

Ai mâncat vreodată anşoiadă? Dacă nu, acum e momentul să o încerci. Este cina ideală, uşoară şi rapidă. Cum ţi se pare reţeta? 1.    Fileurile de ansoa se taie la cuţit, nu foarte marunt. 2.    Usturoiul se piseaza si se amesteca bine cu oţetul si piperul. 3.    În pasta de usturoi se toarna uleiul, amestecând […]

Chec sarat

Ai făcut vreodată chec sărat? Este aperitivul ideal dacă ai invitaţi la masă. Încearcă o reţetă simplă! 1.    Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se cerne. Se adauga uleiul, ouale si laptele cald. 2.    Se amesteca bine si apoi se adauga maslinele, brânza taiata cuburi si rosiile taiate în patru. 3.    Se […]

Prăjiturici de fasole

Învaţă să prepari nişte delicioase prăjiturici de fasole cu care să impresionezi pe toată lumea.   Mod de preparare: 1. Cu o seară înainte de preparare, se pune fasolea la înmuiat, a doua zi apa se aruncă şi se fierbe fasolea în două ape care se aruncă după fiecare clocot. În a treia apă se […]

Risotto cu fasole

Învaţă să prepari un risotto cu fasole delicios şi tipic italian.   Mod de preparare: 1. Fasolea se trece sub un jet de apă şi se lasă la scurs. 2. Într-o cratiţă se pun uleiul şi untul şi după ce se topesc, se pune ceapa tăiată rondele la călit. După ce s-a înmuiat, se pun […]

Ciorbă de fasole cu perişoare

Învaţă să prepari o ciorbă de fasole cu perişoare interesantă şi rapidă.   Mod de preparare: 1. Cu o seară înainte de preparare, fasolea se pune la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge şi se pune la fiert în apă cu sare care se aruncă de două ori, după ce dă în […]