Varză bavareză

Învaţă să prepari o delicioasă varză bavareză cu vin alb şi cârnaţi.   Mod de preparare: 1. Se spală varza tăiată în patru în mai multe ape, se scurge şi se taie fideluţă. 2. Într-o cratiţă, se topeşte untura şi se pun ceapa tăiată peştişori şi usturoiul tăiat feliuţe. După ce ceapa a devenit aurie, […]

Varză cu ciolan şi bere

Învaţă să prepari o varză cu ciolan şi bere divină, uşor de făcut. Mod de preparare: 1. Ciolanul de porc curăţat şi eventual pârlit la flacăra aragazului se unge pe toată suprafaţa cu muştar şi se aşază într-un vas înalt care să încapă în cuptor. Se toarnă 300 ml bere şi se dă la cuptorul […]

Varza acra cu ciuperci

Învaţă să prepari o varză acră cu ciuperci numai bună pentru zilele friguroase de toamnă.   Mod de preparare: 1. Cu o seara înainte de preparare, ciupercile se pun la înmuiat în apa calduţa. 2. A doua zi, varza cruda se taie fideluţa si se opareste în apa clocotita pentru 5 minute. Se scoate si […]

Pui cu masline

Învaţă să prepari un pui cu măsline ca la mama acasă.   Mod de preparare: 1. Într-o cratiţa încapatoare se încinge uleiul si se calesc timp de 5 minute ceapa curaţata si tocata marunt si usturoiul taiat felioare. Se adauga bucaţile de pui curaţate si spalate, se presara sare, piper si se toarna un pahar […]

Pui cu portocale

Încearcă o reţetă exotică de pui. Combinaţia de pui cu portocale este delicioasă! 1.    Se prepara marinata pentru care se amesteca sucul de portocala cu mierea, usturoiul pisat, uleiul, sare si piper. 2.    Cu acest sos se ung pulpele de pui, apoi se dau la frigider pentru 15 minute. 3.    Între timp, se încinge gratarul […]

Tartă rapidă

Nu ai mult timp la dispoziţie pentru cină? Încearcă o reţetă de tartă rapidă! 1.    Într-o tigaie fara grasime se calesc ceapa taiata pestisori si baconul, 5 minute. 2.    Se întinde într-o foaie subţire jumatate din cantitatea de aluat de foitaj dintr-un pachet si apoi se transfera în tava de copt. Se unge foaia subţire […]

Fursecuri sarate

Învaţă să prepari nişte furscuri sărate inedite şi uşor de servit. Mod de preparare: 1. Într-un vas se pun maslinele taiate cât mai mic si rosiile uscate, taiate mic. Se presara cu busuioc. 2. Separat, ouale se amesteca cu laptele, uleiul si sarea. Se adauga faina, praful de copt, maslinele si rosiile. Se amesteca usor. […]

Plăcintă turcească

Pregăteşte o plăcintă turcească delicioasă cu brânză şi şuncă după o reţetă simplă! 1.    Brânza se rade sau se zdrobeşte fin, şunca se taie cubuleţe foarte mici şi se amesteca toate ingredientele pentru umplutura.  Compoziţia trebuie sa fie destul de fluida, daca este prea vârtoasa se mai adauga un ou. 2.    În tava unsa bine […]

Pasta de masline negre

Învaţă să prepari o pastă de măsline negre după o reţetă simplă şi uşoară.   Mod de preparare: 1. Usturoiul curaţat se taie marunt si se pune în bolul mixerului împreuna cu fileurile de ansoa, caperele, maslinele si uleiul. 2. Se mixeaza pâna la omogenizare si se serveste, de preferinţa, pe pâine prajita.

Foitaj cu urdă şi stafide

Îţi plac prăjiturile cu brânză? Nu-i aşa că sunt delicioase? Încearcă şi această reţetă de foitaj cu urdă şi stafide! 1.    Aluatul se lasa la dezgheţat, apoi se împarte în doua foi. Una dintre ele se aşaza în tava de copt, tapetata în prealabil cu hârtie de copt, şi apoi se înţeapa cu ajutorul unei […]