Prăjitură cu sirop de cafea

Îţi plac prăjiturile cu cafea? Încearcă şi această reţetă simplă de prăjitură cu sirop de cafea! 1.   Pentru blat, albuşurile se bat cu o treime din cantitatea de zahăr, iar gălbenuşurile se freacă cu restul zahărului până ce se obţine o cremă albă. În această cremă se adaugă spuma de albuş. 2.   Făina, praful de […]

Spumă dulce-acrişoară

Încearcă această reţetă simplă de spumă dulce acrişoară! Este delicioasă şi se face repede! 1.    Foile de gelatină se hidratează în cantitatea de apă prevăzută pe pachet. Între timp, brânza mascarpone se mixează cu ouăle şi zahărul vanilinat. 2.    Se adaugă gelatina preparată, se amestecă şi se varsă în rame metalice speciale aşezate pe o […]

Cremeş parfumat

Îţi plac prăjiturile cu creme aromate? Trebuie să încerci şi această reţetă de cremeş parfumat! 1.    Pentru cremă, gălbenuşurile se amestecă cu 6 linguri de zahăr şi făină. Apoi, se toarnă câte puţin lapte rece pentru a obţine o ciulama. Restul laptelui se pune la fiert şi, când clocoteşte, se pune în lapte ciulamaua. Se […]

Straturi vanilinate

Încearcă şi tu reţeta de prăjitură în straturi vanilate. E delicioasă şi se face repede! 1.   Pentru blat, se amestecă făina şi cacaua şi apoi se cern. La mixer, se bat ouăle cu zahărul până ce se albesc şi amestecul şi-a triplat volumul. Se adaugă amestecul de făină şi cacao, se omogenizează uşor şi se […]

Prăjitură “la rece”

Încearcă o reţetă simplă, fără foc. Prăjitura “la rece” este delicioasă! 1.    Pentru crema de iaurt, se prepară gelatina, conform indicaţiilor de pe pachet. Apoi, se amestecă cu 50 ml frişcă. 2.    Într-un vas, se amestecă iaurtul şi zahărul, se adaugă amestecul de gelatină şi frişcă, se pune şi restul de frişcă şi se parfumează […]

Bombă vanilinată

Arată spectaculos şi are un gust pe măsură. Încearcă şi tu reţeta de bombă vanilată! 1.    Se fac întâi blaturile care se coc de două ori în forme diferite, una rotundă pentru baza prăjiturii şi un blat drept pentru tapetat. Aşadar, gălbenuşurile se freacă cu 120 g zahăr până ce acesta se topeşte. Albuşurile se […]

Tort de morcovi vanilat

Ai făcut vreodată tort de morcovi? E foarte bun! Încearcă această reţetă simplă! 1.    Pentru blat, se amestecă întâi ingredientele uscate şi, separat, uleiul, zahărul, ouăle şi vanilia. 2.    Ingredientele uscate se amestecă întâi cu acelea lichide şi apoi se adaugă morcovii raşi. Se toarnă aluatul obținut într-o formă rotundă şi tapetată cu hârtie de […]

Prăjitura bunicii

Prăjitura bunicii este delicioasă! Încearcă şi tu această reţetă! 1.    Pentru blat, se topeşte untul la foc mic şi se lasă deoparte. Se mixează zahărul, ouăle şi esenţa de vanilie, timp de 2 minute. Se adaugă făina amestecată în prealabil cu praful de copt și sarea şi apoi untul topit. Se mixează pentru a obţine […]

Bezele cu cremă de ciocolată și cireșe

Îţi plac bezelele? Dacă le combini cu cireşe sunt absolut delicioase. Încearcă şi tu reţeta de bezele cu cremă de ciocolată și cireșe! 1.    Se bat albușurile bine împreună cu zahărul, se adaugă o linguriță de suc de lămâie și se continuă baterea până când bezeaua devine solidă. 2.    Din spuma obținută, cu ajutorul unui […]

Foi fine cu cremă

Încearcă şi tu reţeta de foi fine cu cremă! Este simplă, iar prăjitura e delicioasă! 1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se adaugă gălbenuşurile şi făina. Tava mare a aragazului se tapetează cu hârtie şi se toarnă aluatul care se întinde pe toată suprafaţa. Trebuie să se obţină o foaie subţire. […]