Pulpe cu sos mexican

Învaţă să prepari pulpe cu sos mexican crocante şi aromate.   Mod de preparare:   1. Pulpele de pui se curaţa bine si, eventual, se mai pârlesc la flacara aragazului.   Se cresteaza din loc în loc si se asaza pe gratarul bine încins în prealabil.   2. Între timp, se prepara sosul pentru care […]

Biscuiţi pentru ceai

Învaţă să prepari nişte biscuiţi pentru ceai delicioşi.   Mod de preparare:   1. Într-un vas, se amestecă cu vârful degetelor făina, zahărul, făina de migdale şi untul. Se lasă apoi aluatul să se odihnească la rece pentru o oră.   2. Pe masa uşor presărată cu făină se întinde aluatul în grosime de ½ […]

Tarte cu spumă de ciocolată

Îţi place spuma de ciocolată? Încearcă şi această reţetă simplă de tarte cu spumă de ciocolată. Sunt delicioase! 1.    Pentru aluat, se mixează zahărul cu făina de migdale, untul şi zahărul vanilinat. Se adaugă oul bătut, cacaua şi făina.  Se amestecă bine şi apoi se scoate aluatul care se frământă un pic la mână, se […]

Ouă boiereşti

Învaţă să prepari ouă boiereşti, ca la curţile celor mai mari domnitori, pentru un festin regal.   Mod de preparare:   1. Se lasă aluatul să se topească la temperatura camerei. În forme de tartă se pun patru bucăţi de hârtie de copt, să depăşească marginile.   2. În fiecare formă se pune o bucată […]

Foi cu cremă

Crema este delicioasă, iar foile se fac foarte uşor. Încearcă şi tu o delicioasă reţetă de foi cu cremă! 1. Pentru foi, se freacă sau se mixează ouăle cu zahărul şi după ce se obţine o cremă albă, spumoasă, se adaugă uleiul, apa, bicarbonatul strins cu lămâie, făina. Se amestecă şi se frământă. Se împarte […]

Doradă cu lămâie

Învaţă să prepari o doradă cu lămâie ca în restaurantele selecte, cu ulei de măsline şi pătrunjel.   Mod de preparare:   1. Se spală şi se curăţă bine peştele la interior şi exterior.   2. Pe o parte i se fac trei nişe în care se introduc trei felii de lămâie. Apoi peştele se […]

Prăjitură cu cremă de trufe

Ai încercat vreodată crema de trufe? Prepară şi tu această prăjitură delicioasă cu cremă de trufe. Se serveşte cu zmeură! 1. Pentru blat, la început, se separă ouăle. Gălbenuşurile şi zahărul se freacă bine pentru a obţine o pastă albicioasă. Se adaugă praful de copt, făina, amidonul, untul, ciocolata dată prin răzătoare şi, la final, […]

Prăjitură cu spumă de ciocolată

Îţi plac prăjiturile cu ciocolată? Încearcă şi această reţetă delicioasă de prăjitură cu spumă de ciocolată! 1. Pentru blat, într-o crăticioară se amestecă zahărul, făina şi cacaua. Apoi, pe foc se pun untul, apa şi uleiul. Când ajung în punctul de fierbere, se trage vasul de pe foc şi se toarnă conţinutul peste ingredientele uscate. […]

Tort regal

Această reţetă de tort regal este ideală pentru aniversări, petreceri sau oricând ai invitaţi la masă. 1. Pentru blat, ciocolata şi untul se topesc amestecând continuu. După ce acestea s-au topit, se toarnă apa clocotită şi se amestecă bine. 2. Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă vanilia şi amestecul de ciocolată cu apă clocotită […]

Prăjitură alb şi negru

Nu-i aşa că îţi plac prăjiturile cu ciocolată? Trebuie sa încerci şi această reţetă de prăjitură în alb şi negru. Esimplă şi delicioasă! 1. Pentru aluat, făina şi cacaua se amestecă şi apoi se cern. 2. La mixer se bat ouăle cu zahărul până ce se obţine un amestec cremos, alb, care şi-a triplat volumul. […]