Negresă
Îţi plac negresele? Încearcă şi această reţetă delicioasă de negresă cu vanilie care arată minunat şi are un gust pe măsură! 1. Pentru aluat, într-o crăticioară se topesc ciocolata ruptă bucăţi şi untul. După ce se obţine un amestec omogen, se trage vasul de pe foc şi se lasă să se răcească. 2. Între timp, […]
Pui dulce picant
Puiul dulce picant este nemaipomenit la ocazii speciale. Se face rapid şi are foarte multă savoare. 1. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie, de preferat de tip wok şi se adaugă bucăţile de pui. Se lasă cam 3 minute până se rumenesc uşor. Se scoate puiul şi se dă deoparte. 2. În aceeaşi […]
Peşte pe pat de ardei
Bucataria chinezeasca nu este atat de complicată pe cât ne imaginăm. Pentru început, îţi recomand peştele pe pat de ardei: este delicios! 1. Pestele se porţioneaza si se presara cu sare. Ardeii se curaţa de seminţe si filamentele albe si se taie bastonase cât se poate de subţiri. 2. Într-o tigaie tip wok se pune […]
Panna Cotta orientală
Panna cotta nu este făcută doar de italieni, ci reţeta a ajuns şi în Orient, unde diferă un pic aromele delicioase. 1. Se fierb laptele şi smântâna împreuna cu zaharul şi apa de trandafiri. 2. Se înmoaie gelatina în apa rece timp de 5 minute, apoi, când laptele şi smântâna au fiert, se dizolva gelatina […]
Rulouri de castravete cu brânză
Cel mai rapid aperitiv pe care îl poţi prepara, dar cu care sigur îţi vei impresiona invitaţii. Uite cum să faci rulourile de castravete cu brânză să arate atât de apetisant: 1. Se taie castraveţii fâşii, cu un cuţit de legume. Se pun fâşiile pe un prosop de hârtie sa se absoarba excesul de apa. […]
Piept de pui umplut cu brânză şi spanac
1. Se dezoseaza pieptul de pui. În lateralul fiecarei bucaţi de pui se taie un buzunar. 2. Separat, se opareşte spanacul, iar daca acesta a fost congelat, trebuie înainte decongelat şi scurs de tot excesul de apa. Se mixeaza apoi spanacul cu telemeaua şi, cu amestecul obţinut, cu o lingura, se umple pieptul de pui. […]
Papiote de cod
Mâncarea este mai sănătoasă dacă o prepari în hârtie de copt. Aşadar îţi propun o gustoasă porţie de papiote de cod! 1. Se prepara patru foi mari de hârtie de copt în care se pune câte un pat de legume facut din cele patru cepe tocate pestisori, ardeiul si dovlecelul taiate bastonase subţiri. 2. Se […]
Banane împachetate
Cel mai rapid desert pe care îl poţi face! În doar zece minute poţi prepara 4 porţii delicioase de banane împachetate. 1. Se curaţa bananele şi se aşază câte două în hârtie de copt. Se repartizeaza conţinutul lingurei de ciocolata trecuta rece pe razatoare si nuca de cocos. 2. Sucul de lamâie se strecoara si […]
Papiotă de pui cu mere şi legume
Pregatirea alimentelor în hârtie (papiote, în termeni de specialitate) nu a fost inventata pentru a slabi, însa s-a dovedit ca poate fi folosita de persoanele care au probleme cu greutatea. Si un sfat: folosim hârtie de copt, si nu folie de aluminiu. Uite cum poţi prepara papiotă de pui cu mere şi legume! 1. Într-un […]
Bomboane cu biscuiţi
Vrei să faci un desert bun, care să nu conţină E-urile din dulciurile din magazine? Atunci îţi propun să încerci bomboane cu biscuţi! 1. Pentru sirop, se pun apa cu zaharul si cacaua, dupa gust, la fiert, si se lasa pâna ce se ob_ine un sirop bine legat. 2. Biscuiţii se trec prin masina de […]