Plăcintă cu sardine

Ai făcut vreodată plăcintă cu peşte? Dacă nu, acum e momentul să încerci o delicioasă plăcintă cu sardine după această reţetă smplă! 1. Cele două rulouri de aluat se decongelează, iar unul dintre ele se aşază într-o tavă de cuptor. 2. Sardinele se scurg bine, iar peştele afumat se curăţă de oase. Ouăle fierte se […]

Plăcintă cu somon

Plăcintele cu peşte sunt ideale dacă vrei să pregăteşti un fel special pentru familia ta sau pentru invitaţi. Încearcă şi tu o plăcintă cu somon după o reţetă foarte simplă! 1. Peştele se verifică să nu aibă oase şi apoi se taie şi se mixează mai grosier. Smântâna se amestecă bine cu ouăle bătute, se […]

Plăcintă cu ton

Ai făcut vreodată plăcintă cu peşte? Dacă nu, e momentul să încerci o delicioasă plăcintă cu ton după o reţetă simplă. 1. Într-un vas se pun făina, praful de copt şi sarea. Se amestecă şi apoi se toarnă apă călduţă și ulei. Se frământă până ce se dezlipeşte aluatul de pe mâini. Se adună aluatul […]

Plăcintă de miel

Ştiai că poţi face o plăcintă delicioasă din organe de miel? Încearcă şi tu reţeta de plăcintă de miel! 1. Organele (ficatul, inima, rinichii, limba) se spală foarte bine şi se pun în apă rece cu oţet pentru 30 de minute. Apoi, apa se aruncă şi se pun la fiert pentru 30 de minute. 2. […]

Plăcintă cu rinichi

Ai mâncat vreodată plăcintă cu rinichi? Poate nu-ţi vine să crezi, dar este delicioasă. Încearcă şi tu reţeta! 1. Pentru aluat, făina se amestecă cu sarea şi apoi cu untul. După ce se desface bine făina în unt, se adaugă apa şi se frământă. Aluatul se adună într-o bilă care se pune la rece 30 […]

Mucenici moldoveneşti de post

Sunt de post şi sunt delicioşi. Cu siguranţă cei dragi vor aprecia mucenicii tăi moldoveneşti: 1. Pentru aluat se prepara maiaua: se amesteca drojdia cu o linguriţa de zahar, o lingura de faina si puţina apa calda. Se lasa 10 minute sa lucreze drojdia. 2. Apoi, maiaua se pune peste restul fainei, se adauga sarea, […]

Plăcintă cu carne şi ciuperci

Îţi plac plăcintele cu carne? Atunci trebuie să încerci şi această plăcintă cu carne şi ciuperci! 1. Pentru aluat, iaurtul se amesteca cu uleiul, se adauga faina amestecata cu praful de copt, chimenul si sare. Se framânta bine si se întind doua foi subţiri. 2. Pentru umplutura, se caleste ceapa în ulei, se adauga carnea, […]

Ciuperci umplute

Ciupercile umplute fac un aperitiv delicios şi simplu pentru invitaţi. Iar dacă sunt de post, e şi mai bine! 1. Ciupercilor li se taie piciorusele care se vor folosi la altceva sau se pot toca si amesteca în umplutura. 2. Pâinea se curaţa de coaja, se farâmiţeaza si se amesteca cu usturoiul pisat, mugurii de […]

Portofele de pui şi curcan

Îţi plac plăcintele cu carne? Ar trebui să încerci şi această reţetă de portofele cu pui şi curcan! 1. Pentru aluat, faina se pune pe masa de lucru, se formeaza un gol în mijloc si acolo se pun margarina pentru gatit si sarea. Se amesteca cu degetele pâna la completa omogenizare, se face din nou […]

Ceapă umplută

Ce ai zice de o porţie de ceapă dulceagă, umplută cu orez şi legume sărate? Un deliciu de post! 1. Cele opt cepe mari se curaţa de foi si se pun la fiert în apa cu un praf de sare. Se lasa 15 minute, se scurg si apoi, cu grija, se scoate miezul, dar lasând […]