Orez cu năut
Orezul şi năutul se pot combina foarte frumos împreună, astfel făcând o masă deosebit de săţioasă pentru zilele de post: 1. În ulei încins se caleste ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felioare. Se adauga orezul si se lasa sa devina translucid. Se adauga vinul si se amesteca pe foc pâna ce acesta se evapora. […]
Plăcintă de curcan
Carnea de curcan este delicioasă şi sănătoasă. Ştiai că poţi să faci din ea şi plăcintă? Încearcă această reţetă de plăcinte cu carne de curcan! 1. Pentru aluat, se pune faina într-un vas, se face un gol în mijloc si acolo se pun sarea, apa si uleiul. Se amesteca pentru a obţine un aluat omogen […]
Musaca de cartofi cu soia
Soia este foarte bună pentru post, pentru că are acelaşi aport proteic ca şi carnea. Uite cum să faci o musaca de cartofi şi soia după o rețetă simplă. 1. Granulele de soia se pun la fiert în apă şi se lasă 30 de mintue. Apoi se lasă la scurs. 2. În alt vas se […]
Plăcintă cu ficăţei
Îţi plac ficăţeii dar nu mai ştii cum să-i prepari? Încearcă această reţetă de plăcintă cu ficăţei! 1. Pentru aluat, se dizolvă drojdia în puţină apă caldă cu un pic de zahăr. Peste 10 minute se toarnă în făină, se adaugă sare şi se frământă un aluat, adăugând treptat şi uleiul. 2. Pentru umplutură, ceapa […]
Ciorbă deasă
O ciorbiţă aşa cum ne făceau bunicile pe vremuri – cu o grămadă de zarzavaturi şi numai bună de mâncat în post este ciorba deasă: 1. Într-o oala, se pune la fiert soia cu apa si se fierbe 30 de minute. Apoi, apa se arunca, se pune alta si se lasa la fiert. 2. Când […]
Icre false din soia
Dacă îţi este poftă de icre în post şi nu ai nimerit ziua cu dezlegare la peşte, îţi poţi păcăli papilele gustative cu icre false din soia. 1. Boabele de soia se pun la înmuiat cu o seara înainte si, a doua zi, se scurg si se fierb asemeni fasolei. 2. Dupa ce boabele sunt […]
Borş cu ştevie
Ce-ai zice să nu mai faci obişnuita mâncare de ştevie şi în schimb, de post, să faci un borş gustos de ştevie? Uite cum să faci: 1. Morcovii se trec prin răzătoare sau se taie cuburi mici, ţelina se taie mărunt, la fel şi ceapa. Ardeiul se taie cubuleţe sau fâşii. 2. În oala de […]
Supă de gulii
O supă specială, cu gust interesant. Ai mâncat până acum supă de gulii? 1. Guliile se curaţa de frunze, se taie bastonase sau se trec prin razatoarea cu ochiuri mari. Cartofii se curaţa si se taie cuburi. 2. În oala de fiert supa se topeste margarina si se pun guliile si cartofii la calit. Se […]
Supă de usturoi
Te poţi delecta cu mâncăruri gustoase chiar şi în post! Uite cum se face supa de usturoi: 1. Usturoiul se curaţa si se preseaza. În oala de fiert supa se încinge uleiul si se pune usturoiul la calit, fara a-l lasa sa se rumeneasca. 2. În acest timp, apa se încalzeste si se prepara supa […]
Pateu de linte
Este post, vrei să mănânci pateu dar nu îţi place cel din comerţ? Fă-ţi acasă un pateu săţios din linte. 1. În vase separate, se pun la fiert cartofii, morcovii si lintea. Apoi se scurg, si se mixeaza împreuna cu boabele de porumb si usturoiul. 2. Într-o lingura de ulei se pune la prajit ceapa […]