Burta de porc cu legume
Învaţă să prepari un delicios fel de mâncare cu burtă de porc şi legume proaspete. Mod de preparare: 1. Prazul si morcovul se curaţa si se taie rondele care se asaza pe fundul unei tavi de cuptor. 2. Carnea porţionata se unge bine cu ulei, se presara cu cimbru, rozmarin, sare si […]
Piept de raţă cu sos
Carnea de raţă este delicioasă şi are mai puţine substanţe chimice decât puiul. Uite cum poţi prepara piept de raţă cu sos! 1. Pieptul se pune la fiert în apă rece cu sare şi legumele de supă. Se spumează şi se lasă la fiert aproximativ 60 de minute, în funcţie de carne. 2. Odată pieptul […]
Taieţei cu ciuperci
Învaţă să prepari nişte delicioşi tăieţei cu ciuperci şi bacon după o reţetă simplă. Mod de preparare: 1. Într-o tigaie încapatoare se încinge uleiul si se caleste puţin baconul taiat cubuleţe. Apoi se adauga ciupercile feliate mai mare. Se lasa pe foc aproximativ 15 minute pâna ce apa lasata de ciuperci se evapora. […]
Salată hrănitoare
Multe femei ar spune că nu se satură doar cu o salată, dar asta probabil pentru că nu au încercat să-şi facă salată hrănitoare. 1. Pâinea se taie cuburi şi se prăjeşte în ulei. Se scoate pe şerveţele de hârtie. 2. Într-un castron, se pun roşioarele tăiate în două sau în patru, ceapa tăiată peştişori, […]
Supă de peşte
Peştele nu e bun doar pus în borş, ci poţi face şi o supă de peşte nemaipomenită. Iată cum să procedezi: 1. Într-o oală, se pun la fiert în apă cu ulei şi sare, cartofii tăiaţi cuburi, ardeii tăiaţi fâşii şi o ceapă tăiată mărunt. După 10 minute, se adaugă orezul, se lasă 5 minute […]
Burtă de porc la cuptor
Ai mai încercat până acum burta de porc? Îţi propunem o reţetă uşoară, pentru un preparat inedit: 1. Carnea se fasonează de grăsimea în exces şi se presară cu sare şi piper. 2. Mierea se încălzeşte la bain-marie şi apoi, cu o pensulă, se unge carnea pe toate părţile. Se presară fulgii de usturoi, sare, […]
Cartofi aromaţi
O garnitură aromată care poate fi mâncată şi caldă şi rece. Indicat e, mai ales în diete, să nu consumi cartofi cu carne, însă o salată lângă cartofii aromaţi ar merge perfect! 1. Cartofii se spală bine şi se pun la fiert în coajă, apoi se trec prin apă rece şi se curăţă de coajă. […]
Ruladă de pui
Seamănă mai degrabă cu drobul la consistenţă, însă este mult mai uşoară pentru ficatul tău rulada de pui. Şi poate fi atât garnitură, cât şi fel principal: 1. Într-un vas, se amestecă pesmetul şi carnea de pui. În robot, se pun ceapa tăiată în patru, morcovul tăiat rondele, ardeii graşi fără seminţe, cotoare şi filamente, […]
Mâncare de morcovi
Năutul este săţios, iar morcovii sunt dulci şi pot face din orice mâncare o bucurie, pentru mici şi mari. Cum se prepară mâncarea de morcovi cu năut: 1. Cu o seară înainte de preparare, se pune năutul la înmuiat. A doua zi se aruncă apa şi se pune la fiert. 2. Se pune la fiert […]
Prăjitură cu lapte de orez
O prăjitură cu totul specială, cu ajutorul căreia îţi vei uimi invitaţii sigur! Învaţă să prepari şi tu prăjitură cu lapte de orez! 1. Pentru laptele de orez se pune orice fel de orez cu apă să se umfle, într-un loc cât mai rece. Se lasă 4 ore, se aruncă apa de înmuiat şi se […]