Pui picant

Cea mai rapidă reţetă ca să prepari pui picant. Ai nevoie de puţine ingrediente şi tot iese gustos! 1. Puiul se curăţă bine, se spală, se taie în două, nu complet şi se acoperă în întregime cu iaurt. Se lasă aşa 30 de minute. 2. Apoi, se şterge, se unge cu ulei şi se presară […]

Ciuperci sotate

Ciupercile pot fi gătite în nenumărate feluri, iar să le tragi în tigaie nu durează decât câteva minute. Iată cum poţi pregăti in doar 15-20 de minute 4 porţii de ciuperci sotate: 1. Ciupercile se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. În mod normal, nu trebuie îndepărtat decât noroiul. Se […]

Cannelloni regal

Pastele cannelloni arată ca nişte tuburi, care pot fi umplute cu orice doreşti. Îţi propun un pic de… regalitate: cum prepari cannelloni cu amestec regal: 1. Brânza se fărâmiţează cu furculiţa şi apoi se amestecă cu şunca tăiată cubuleţe. Se adaugă ouăle bătute ca pentru omletă şi piper. 2. Cu acest amestec se umplu tuburile, […]

Frigărui de inimioare

Inimioarele de pui sunt foarte gustoase în orice fel de mâncare le-ai prepara. Aşa că îţi propunem o reţetă pentru frigărui de inimioare! 1. Inimioarele se spală şi se curăţă de grăsimea în exces. Apoi se lasă în apă rece pentru 30 de minute. 2. Între timp, sucul de ananas se amestecă cu cimbrul, uleiul, […]

Ciorbă de afumătură

Supele şi ciorbele sunt foarte bune pentru diete – cu cât consumi mai multe lichide, cu atât vei slăbi mai uşor. Dar asta nu înseamnă că n-ar trebui să aibă gust bun: o ciorbă de afumătură ar pica grozav! 1. Afumătura se taie cuburi mici care se pun la prăjit fără ulei. După ce toată […]

Biscuiţi de ciocolată

Un desert foarte rapid şi care va fi sigur pe placul celor mici. Biscuiţii cu ciocolată sunt delicioşi! 1. Se răzuie ciocolata şi, separat, se amestecă într-un castron cu zahărul pudră, zahărul tos şi zahărul vanilinat, făina şi untul moale. Trebuie să se obţină un aluat nisipos în care se adaugă ciocolata. 2. Se bat […]

Ciorbă de varză

Pregăteşte-te pentru post cu o reţetă grozavă de ciorbă de varză! 1. În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore. Apoi se taie fideluţă. 2. În oala de fiert ciorba, se încinge uleiul şi se pun ceapa tăiată […]

Tocană de peşte

În timpul postului vor fi şi zile cu dezlegare la peşte, aşa că aceasta este ocazia cea mai bună să prepari familiei tale o tocană de peşte mai ceva ca în poveşti! 1. Cu o seară înainte se pune peştele la decongelat. A doua zi se taie bucăţi şi se spală. 2. În cratiţa de […]

Pui cu sos de şofran

Şofranul este unul dintre cele mai scumpe ingrediente din lume, dar poate schimba gustul oricărei mâncări, din bun în mai bun! Reţeta pentru pui cu sos de şofran ar trebui încercată cu siguranţă! 1. Puiul se porţionează şi se înlătură pielea. Se presară cu sare, piper, 1/2 linguriţă de scorţişoară şi jumătate din cantitatea de […]

Coaste de porc marinate

Se apropie cu paşi repezi sezonul fripturilor şi cărnurilor aromate. Învaţă să faci coaste de porc marinate pentru invitaţii tăi! 1. Din vin, coaja rasă de portocale, sucul portocalei, vanilia curăţată, sare şi ghimbirul ras se face o marinată în care se pun coastele de porc pentru o oră. 2. Apoi, se scot şi se […]