Supa-crema de legume
Învaţă să prepari o supă crema de legume delicioasă, cu pătrunjel proaspăt şi unt. Mod de preparare: 1. Toate legumele se curaţa si se taie marunt. 2. În oala de fiert supa, se topeste untul si se pun legumele sa se caleasca 2-3 minute. Apoi se acopera cu apa si se lasa […]
Varză a la Cluj
Varza a la Cluj este un fel tradiţional pe care orice gospodină trebuie să-l înveţe. Este delicios şi se face foarte repede. În 50 de minute ai o varză delicioasă, gata de a fi servită. 1. Orezul se fierbe în apa cu puţina sare. Ceapa se taie marunt si se caleste în puţin ulei. Când […]
Prăjiturele fragede
Învaţă să pregăteşti nişte prăjiturele fragede cu nucă pentru întreaga familie. 1. Untul se freacă cu zahărul, zahărul vanilat, sarea şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Aluatul se frământă bine cu mâna. 2. Pe masa presărată cu făină se pune aluatul şi întâi se întinde cu […]
Pizza marină
Învaţă să prepari o pizza marină delicioasă cu ton ca în restaurantele mediteraneene. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele şi apoi aluatul se lasă să se odihnească timp de 30 de minute. 2. Tonul se scurge bine de ulei sau apă şi se amestecă cu ceapa tăiată fideluţă. 3. Aluatul se […]
Friptură aromată
Învaţă să prepari o friptură aromată din piept de pui, ca la mama acasă. 1. Carnea se spală şi se usucă pe un şervet absorbant de bucătărie. Untul moale se amestecă cu sare (dacă este nesărat) şi cu rozmarin. 2. Fiecare bucată de carne se îmbracă pe toate părţile cu unt şi se […]
Chec de carne
Învaţă să prepari un delicios chec de carne cu legume sănătoase. Mod de preparare: 1. Într-o tigaie încapatoare se topeste untul si se caleste ceapa taiata marunt, ţelina taiata rondele, ardeii taiaţi cubuleţe, morcovul ras si usturoiul. Se lasa aproximativ 5 minute dupa care se acopera si se mai lasa 5 minute. […]
Mâncarica rapida
Învaţă să prepari o mâncărică rapidă cu ciuperci, după o reţetă delicioasă. 1. Carnea se taie fâsii sub_iri, iar ceapa se taie marunt. Ciupercile se taie lamele (palariile) si rondele (piciorusele). 2. Într-o tigaie se încinge uleiul si se pune ceapa la calit. Dupa ce aceasta s-a înmuiat, se adauga carnea si se […]
Supa spornica de pui
Învaţă să prepari o supă spornică de pui, săţioasă şi gustoasă, cu tăieţei. Mod de preparare: 1. Puiul se spala, se pârleste la flacara aragazului, se por_ioneaza si se pune la fiert în apa rece cu un praf de sare. Se lasa la foc mic si se spumeaza cu regularitate. 2. […]
Rulouri cu cârnaţi şi mălai
Învaţă să prepari nişte delicioase rulouri de mălai cu cârnaţi cu care să-ţi impresionezi oaspeţii sau familia. Mod de preparare: 1. Se lasă la dezgheţat foaia de foitaj. Se întinde pe masa pe care se presară puţină făină şi apoi se taie aluatul în pătrate. Fiecare pătrăţel se unge cu puţin muştar […]
Placintă de pui cu legume
Învaţă să prepari o plăcintă de pui cu legume pe care toată familia o va aprecia nespus de mult. Mod de preparare: 1. Într-o cratiță mare se încinge uleiul și apoi se adaugă ceapa, morcovul și țelina să se înnăbușe puțin. Se pun și cartofii tăiați cubulețe și se lasă totul să se […]