Papanași

Învaţă să prepari cei mai delicioşi papanaşi din România, după o reţetă clasică şi simplu de urmat.   Mod de preparare:   1. Oul se bate bine într-un castron, peste care se adaugă apoi bicarbonatul stins cu o linguriță de oțet.   2. Se adaugă brânza de vaci, se amestecă bine și apoi se adaugă […]

Cornulețe cu gem de prune

Invata sa prepari cornulete cu gem delicioase cu unt, dupa o reteta simpla, ca la mama acasa. Mod de preparare: 1. Într-un vas se mixează ouăle cu zahărul, până ce se topește complet. Se adaugă esența de rom și apoi untul moale. 2. Se amenstecă făina cu drojdia, se pun într-o sită și se cerne […]

Tartă cu ciuperci şi ficat

Combinaţia de ciuperci şi ficat este delicioasă. Dacă nu ai încercat-o încă, trebuie să o faci acum. Încearcă această tartă simplă cu ciuperci şi ficat. 1. Se cerne faina într-un castron, se adauga margarina taiata cubuleţe si sarea apoi se amesteca bine, pâna se obţine un aluat sfarâmicios. Peste acesta se adauga oul batut si […]

Peşte în aluat

Ştiai că poţi prepara peştele în aluat? Încearcă şi tu o reţetă inedită, perfectă pentru zilele când ai invitaţi la masă. 1. Pestele se curaţa la interior si exterior, se spala si se lasa la scurs. Se prepara un sos din suc de lamâie, sare si piper si cu acesta se unge pestele, inclusiv la […]

Mâncare de năut cu dovleac

Ai preparat vreodată mâncare de năut? Dacă nu, e momentul să încerci. Urmează această reţetă simplă! 1. Cu o seara înainte, nautul se spala si se pune la înmuiat într-o cantitate de apa dubla celei de naut. A doua zi, se scurge si se pune la fiert în apa rece pâna se înmoaie, aproximativ 2 […]

Cod alb cu sos meuniere

Încearcă o reţetă delicioasă cu peşte. Codul alb cu sos meuniere este un fel de mâncare perfect pentru o masă în familie. 1. Se dă peştele prin făina amestecată cu sare şi piper şi se prăjeşte în ulei. Se scoate pe şervete de hârtie. 2. Pentru sos, se topeşte untul până când prinde o culoare […]

Cartofi gratinaţi

Dacă vrei să prepari o cină uşoară şi rapidă, ce ai zice de nişte cartofi gratinaţi? E o reţetă simplă care nu durează mult. 1. Cartofii se spala bine, se fierb în coaja, se curaţa apoi si se taie felii. 2. Se face un sos alb astfel: într-o cratiţa se topesc 100 g unt (sau […]

Prăjitură cu nuci

Nucile sunt gustoase şi sănătoase. Iar dacă le pui şi într-o prăjitură, sunt de-a dreptul delicioase! 1. Se bat albușurile spumă tare, se adaugă zahărul și se bat în continuare până se topește zahărul. Se pun nuca măcinată, esența de rom și făina și se amestecă foarte ușor de jos în sus, cu o lingură de lemn. Se toarnă […]

Prăjitură cu iaurt

1. Pentru spuma de ciocolată, se pune foaia de gelatină la înmuiat în apă rece. Doar 150 ml frişcă lichidă se bate pentru a obţine frişca, iar frişca lichidă rămasă se pune pe foc împreună cu ciocolata ruptă bucăţele. Se lasă apoi să se răcească, se amestecă cu frişca bătută şi, la final, cu gelatina bine scursă de apă. Se […]

Caracatiţă în stil mediteranean

Nu oricine poate găti fructele de mare. Dar cu reţeta aceasta simplă poţi face o delicioasă caracatiţă în stil mediteranean: 1. Caracatița se curăță și se porționează. Carnea se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită și se lasă pe foc 45-55 de minute, după care se scoate și se curăță de pielițe. 2. Într-o tigaie, se pune […]