Prăjitură Boema
O prăjitură delicioasă, aşa cum mâncam pe vremuri la cofetărie sau la petrecerile în familie. Ce amintiri îţi aduce prăjitura Boema? 1. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu un praf de sare apoi cu zahărul și cele 3 linguri de apă rece, până se întăresc. Gălbenușurile se freacă cu uleiul, apoi se încorporează în albușuri. […]
Rulouri cu scorţişoară
Un desert minunat pentru serile reci. Mirosul de scorţişoară inundă toată casa, iar mâncate uşor călduţe sunt absolut delicioase rulourile cu scorţişoară: 1. Pentru aluat, ingredientele uscate se amesteca, la fel şi cele lichide. Într-un castron încapator se pun ingredientele uscate, se face o adâncitura în mijloc şi se toarna ingredientele umede. Se amesteca cu o lingura de lemn, apoi […]
Prăjitură cu griş şi curmale Tunisia
Bucataria româneasca nu este bogata în deserturi cu gris, în schimb, gastronomia orientală le onorează. Uite cum să prepari o prăjitură cu griş şi curmale, ca în Tunisia: 1. Curmalele se curăţă de sâmburi se amestecă cu alunele se presară cu scorţişoară şi se mixează. Se dă deoparte. 2. Grişul se amestecă cu uleiul, bicarbonatul şi un praf de sare, apoi se […]
Prăjitură cu griş şi iaurt din Liban
Libanul, o ţară micuţă, fostă colonie franceză, are deschidere la marea mediterană. Iar prăjitura cu griş şi iaurt este renumită în acea zonă. Uite cum o prepară libanezii: 1. Se amestecă grişul, zahărul, bicarbonatul, 50 de grame de unt topit şi iaurturile. 2. Cu restul de unt se unge o tavă (38 x 22 cm) şi se toarnă […]
Prăjitură grecească
Grecii ştiu să facă deserturi bune! Încearcă o prăjitură grecească cu griş, foarte însiropată: 1. Pentru sirop, într-o craticioara se amesteca apa si zaharul. Se aduce la punctul de fierbere, se adauga zaharul vanilinat si se mai lasa câteva clocote sa fiarba. 2. Pentru prajitura, se amesteca ouale si zaharul si, dupa ce se obţine o crema alba, se adauga iaurtul […]
Chec sărat
Cine spune că ar trebui să fie dulce checul? Uite cum să faci un chec sărat, cu surimi! 1. Se amesteca faina cu praful de copt, ouale, laptele, uleiul, cascavalul, sarea si piperul. 2. Bastonasele de surimi se taie pe lung, cât mai subţire, se amesteca în aluat si apoi se toarna în forma de copt. 3. Se da […]
Salată răcoroasă
O salată răcoroasă şi uşoară din creveţi, cartofi şi mere! Uite cum s-o prepari: 1. Se pun cartofii la fiert în apa cu sare si apoi se scurg si se lasa sa se racoreasca. 2. Creveţii se decongeleaza si se pun pentru un minut în apa clocotita. Se scurg si se lasa sa se raceasca. Marul se curaţa […]
Tort cu ananas, ciocolată și physalis
Învaţă să prepari un delicios tort cu ananas, ciocolata si physalis, după o reţetă simplă şi uşor de urmat. Mod de preparare: 1. Se cern: făina, amidonul, praful de opt și cacaua. Se separă ouăle și se bat spumă tare albușurile cu un praf de sare, după care se adaugă zahărul și zahărul vanilat, continuând […]
Taci şi-nghite
Chiar dacă are un nume mai amuzant, acest fel de mâncare e delicios, uşor de preparat şi arată apetisant. Încearcă şi tu să prepari “taci şi-nghite”! 1. Se prepara o mamaliga din apa cu lapte, malai si puţina sare. Când este fiarta, se amesteca cu telemeaua rasa sau sfarâmata cu furculiţa, cascavalul ras si unt. […]
Ruladă exotică de pui
Această ruladă exotică de pui este aperitivul ideal la o masă de sărbătoare sau dacă ai invitaţi la masă. Încearcă şi tu reţeta! 1. Carnea se acopera cu folie de plastic si se bate cu ciocanul de carne, pentru a-i mari suprafaţa. 2. Se asaza feliile de bacon una lânga alta, peste acestea se pune […]