Tartă cu ciuperci champignon

Tarta cu ciuperci champignon se face repede şi e delicioasă. Cu această reţetă, ai o masă pe placul tuturor, în numai o oră. 1. Ceapa se curaţa si se taie marunt, ciupercile se curaţa, se spala si se taie marunt. Baconul se caleste usor în ulei împreuna cu ceapa si apoi se adauga ciupercile. Se […]

Carpaccio de pui cu ciuperci

Un preparat italienesc destul de apreciat. Poţi face carpaccio şi cu ciuperci! 1. Înainte de a taia carnea, aceasta se pune 30 de minute la congelator si apoi, dupa acest timp, se taie cât mai fin. 2. Peste feliile de carne se pun ceapa taiata rondele subţiri si ardeiul iute. Se toarna sucul celor doua lamâi galbene […]

Terină cu ciuperci

Terina, un preparat uşor, şi gustos. Se poate face şi cu carne, însă îţi recomand să încerci terina cu ciuperci şi alte legume: 1. Se curaţa morcovii si se trec prin razatoarea cu ochiuri mari. Ciupercile se curaţa, se spala, li se scot piciorusele si se toaca marunt. Ceapa se curaţa si se toaca marunt. 2. Într-o tigaie încapatoare […]

Pâine cu mălai

O porţie de pâine cu mălai are 180 de kcal. Nu este chiar atât de slabă, însă este gustoasă, aşa cum mâncau bunicii noştri. 1. Într-o crăticioară se topeşte untul care se lasă deoparte. Făina albă şi sarea se amestecă cu drojdia şi apoi se adaugă zahărul şi făina de mălai. 2. Se adaugă ouăle, laptele şi untul topit şi se amestecă până […]

Pâine integrală

Făina integrală este mai sănătoasă decât cea albă, aşa că pâinea integrală automat este mai bună decât franzela. Uite cum s-o prepari! 1. Într-un vas se amestecă drojdia cu 400 ml apă călduţă şi se amestecă până ce se obţine o pastă omogenă. Se adaugă apoi cele trei tipuri de făină, uleiul şi sarea. Se amestecă şi se frământă pentru […]

Pâine cu 6 cereale făcută la maşină

O pâine cu doar 100 de kcal pe felie. Gustoasă, făcută în casă şi “prietenoasă” cu dietele. Hai să pregătim o pâine cu 6 cereale! 1. La maşina de pâine se selecţionează opţiunea pâine normală şi în cuvă se pun următoarele ingrediente, numai în această ordine: apă, ulei, lapte, zahărul brun, sarea, făina şi, la final, drojdia. 2. Se […]

Clătite cu brânză dulce

Un desert delicios, foarte simplu de făcut şi foarte bun pentru cei care au hepatită. Învaţă şi tu să prepari la tine acasă clătite cu brânză dulce: 1. Se amestecă bine toate ingredientele pentru aluat şi se lasă apoi pentru 30 de minute să se odihnească. 2. Într-o tigaie neadezivă, fără ulei, se coc clătite mai grosuţe care se scot, […]

Fursecuri cu fulgi

Sunt sănătoase şi uşor de făcut în casă. În plus, le poţi păstra fie ca gustări, fie să-ţi serveşti invitaţii şi sunt foarte bune pentru cei cu intoleranţă la gluten. Cum se prepară fursecurile cu fulgi: 1. Zahărul cu trei linguri de apă se topeşte pe foc şi, după ce începe să-şi schimbe culoarea, se adaugă margarina amestecând continuu până […]

Chiftele de praz

Carnea găsită în comerţ nu este atât de sănătoasă pe cât ne-am dori, aşa că îţi propun chiftele de praz de data aceasta: 1. Prazul curăţat şi tăiat în bucăţi mai mici se fierbe 30 de minute şi apoi se scurge bine. 2. Odată răcit, se trece prin maşina de tocat şi pasta rezultată se amestecă cu telemeaua, mărarul, oul […]

Salată de primăvară

O salată aperitiv delicioasă şi rapidă. Încearcă şi tu această reţetă de salată de primăvară! 1. Ciupercile se taie feliuţe si se calesc în ulei. Pestele se taie marunt, apoi se amesteca cu ciupercile calite. Morcovul se spala si se da prin razatoare, ceapa se taie marunt, cartoful fiert si cascavalul, de asemenea, se dau […]