Chiftele cu sos alb

Nu ştii ce să găteşti diseară? Încearcă această reţetă simplă de chiftele cu sos alb! 1. Din osul de vita, cimbru, o ceapa, sare, piper si cuisor se fac 500 ml de supa scazuta. 2. Într-o tigaie cu 25 g unt se caleste ceapa marunita. În lapte cald se înmoaie miezul de pâine, apoi se […]

Brioşe cu afine şi fulgi de migdale

Îţi plac prăjiturile cu fructe de pădure? Încearcă această reţetă de brioşe cu afine şi fulgi de migdale! 1. Se amesteca ingredientele seci adica faina, zaharul, praful de copt si se lasa deoparte. 2. Oul se amesteca cu sucul de portocale, uleiul si coaja de portocala rasa. 3. Se unesc cele doua amestecuri, se încorporeaza […]

Brioşe cu glazură şi bomboane

Vrei un desert aspectuos care să-i impresioneze pe invitaţii tăi? Încearcă această reţetă de brioşe cu glazură şi bomboane! 1. Pentru brioşe, se rupe ciocolata în bucăţi care se pun să se topească la bain-marie, împreună cu două linguri de lapte. Apoi, după ce s-a încălzit bine, se retrage de pe foc şi se amestecă […]

Brioşe arămii cu ciocolată

Încearcă cea mai simplă reţetî de brioşe! Aceste brioşe arămii cu ciocolată se fac în numai o jumătate de oră şi arată foarte bine. 1. Se topeste untul si se lasa deoparte. Faina, zaharul, cacaua si praful de copt se amesteca si se lasa deoparte, din nou. 2. Se bat ouale si se amesteca cu […]

Panna cotta de vanilie şi ciocolată

Din smântână se pot face deserturi numeroase şi impresionante. Îţi propun o panna cotta de vanilie şi ciocolată pentru cei dragi: 1. Pentru crema de vanilie, într-o craticioara se pun laptele, smântâna, zaharul si vanilia. Se fierb amestecând mereu si, când da în clocot, se pune gelatina înmuiata si bine scursa. Se amesteca pentru a […]

Panna cotta de vanilie şi dulceaţă

Un desert delicat, cu aromă obraznică de vanilie, amestecată în dulceaţa de fructe. Cum poţi prepara şi tu o panna cotta minunată cu vanilie şi dulceaţă: 1. Se pune smântâna într-un vas cu cele doua pastai de vanilie si se lasa asa la frigider pentru 24 de ore. 2. În momentul prepararii, se scot pastaile […]

Panna cotta cu lămâie

Un desert gustos  cu care sigur vei impresiona oaspeţii! Prepară panna cotta cu lămâie la tine în bucătărie! 1. Se pun foile de gelatina în apa rece pentru a le înmuia. 2. La foc mediu, se încalzeste smântâna, se adauga zaharul si, dupa ce acesta s-a topit (fara sa dea în clocot), se adauga gelatina, […]

Tartă de praz cu morcovi

O tartă delicioasă şi unde mai pui că-i şi sănătoasă! Cum să faci şi tu tartă de praz cu morcovi: 1. Morcovii se răzuiesc şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Prazul se curăţă şi se taie rondele fine. 2. Într-o lingură de ulei, se călesc legumele până devin translucide şi apoi se lasă […]

Praz pane

Dacă poţi mânca dovlecei pane, de ce să nu poţi mânca şi praz pane? Uşor de făcut, rapid şi foarte gustos, cu iz de toamnă: 1. Prazul se curăţă, se taie bucăţi mari şi se fierbe 10 minute în apă cu un praf de sare. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. 2. Făina, […]

Supă-cremă de praz

Ceapa oltenească, prazul, are încă multe taine de preparare. Iată câteva reţete care nu vă vor dezamăgi. Cum se prepară supa-cremă de praz: 1. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pun prazul tăiat rondele şi ceapa tăiată peştişori. Se amestecă şi se lasă 10 minute să se înmoaie. 2. Se adaugă […]