Cartofii copți ai lui Jamie

Vezi câteva variante de rețete ale lui Jamie Oliver pentur cartofi copți perfecți, crocanți sau moi, dar întotdeauna delicioși. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 190 de grade, mediu spre iute. Taie cartofii în sferturi, sau felii groase, de 7-8 cm diametru. Spală bine feliile, ca să scapid e amidonul în exces. Pune-i într-o oală […]

Kinder felie de lapte

Învață să prepari acest desert rapid pentru cei mici, în varianta mai sănătoasă, făcută în casă, cu ingrediente naturale. Mod de preparare: Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile până fac moațe tari. Amestecă gălbenușurile cu mierea și adaugă amidon și cacao. Împăturește albușurile în aluat cu o spatulă și tapetează cu hârtie de copt […]

Cheesecake de flori de soc

Învață să prepari acest desert medieval incredibil de aromat cu flori de soc și blat crocant. Vezi rețeta simplă pentru cheesecake cu flori de soc numit Sambocade. Mod de preparare: Amestecă făina cu untul, sarea și zahărul, până obții cocoloașe mari de aluat de cheesecake. Adaugă treptat puțină apă rece, cât să poți lega aluatul, […]

Macaroane cu brânză

Învață să faci această rețetă clasică de macaroane cu brânză la cuptor, care poate fi preparată atât în variantă dulce, cu stafide, cât și sărată, cu mărar. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Se pune apă la fiert într-o oală mare cu un praf de sare. Se fierb macaroanele […]

Mini tarte floricică cu cremă de lămâie

Învață să prepri rapid niște mini tarte cu cremă de lămâie în formă de floricele. Sund delicioase, superbe și foarte potrivite pentru primăvară. Mod de preparare: Pentru aluatul de coji de mini tarte floricică, amestecă untul cu sarea, zahărul și făina până ce obții un aluat sfărâmicios. Adaugă smântâna și amestecă cu un mixer pentru […]

Brioșe de post cu stafide

Învață să prepari niște prăjiturele delicioase, care pot fi servite și în perioada postului, deoarece se fac după o rețetă culinară fără ouă sau unt. Vezi rețeta pentru brioșe de post cu stafide. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și se unge o tavă de brioșe, sau se pun […]

Bomboane de ciocolată cu rom

Învață să prepari în casă bomboane de ciocolată cu rom, o combinație de arome, texturi și alcool care îți va alinta simțurile. Mod de preparare: Amestecă frișca lichidă cu untul și zahărul într-o tigaie, pe foc mic. Adaugă ciocolata și topește încet. Adaugă și aromele și romul și amestecă bine. Dă deoparte de pe foc […]

Negrese depravate

Învață cum să prepari chiar tu cele mai depravate negrese, care vor incita la păcat chiar și cele mai pure persoane din familia ta. Mod de preparare: Pentru blatul de negresă: Se amestecă pe foc mic untul până se topește și se adaugă zahărul și pudra de cacao. Se dă deoparte de pe foc amestecul. […]

Usturoi copt

Dacă aveai impresia că usturoiul este prea iute pentru tine, sau dacă aroma puternică nu te atrage și vrei să poți săruta pe cineva măcar a doua zi după o masă cu usturoi, încearcă varianta coaptă. Mod de preparare: Usturoiul copt are o altă compoziție chimică decât cel crud și nu numai aroma este mai […]

Prăjitură Figaro cu bezea

Prăjitura Figaro este una clasică, pe care orice gospodină trebuie să știe să o facă la un moment dat. Rețeta este simplă și nu necesită un efort foarte mare, deși durează puțin mai mult decât alte prîjituri pe straturi. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și se tapetează o […]