Tartă cu brânză şi ciocolată

Prepară şi tu această tartă delicioasă! Reşeta e simplă, iar tarta cu brânza şi ciocolată va fi pe placul întregii familii! 1. Pentru aluat, toate ingredientele se pun într-un vas şi se amestecă cu vârful degetelor până ce se obţine un amestec nisipos care se pune într-o formă de tort tapetată cu hârtie. Firimiturile se […]

Prăjitură cu aluat sfărâmicios

Dacă ai invitaţi la masă, uimeşte-i cu această prăjitură deliciosă şi aspectuoasă. Uite cum se prepară reţeta de prăjitură cu aluat sfărâmicios. 1. Pentru aluat, ingredientele se amesteca si se aduna într-o bila de aluat care se da la rece pentru o ora, învelita într-o folie de plastic. 2. Pentru umplutura, brânza se amesteca cu […]

Tartă cu brânză şi sos de fructe

Îţi plac prăjiturile cu brânză? Încearcă şi această tartă delicioasă cu brânză şi sos de fructe! Reţeta e foarte simplă! 1. Pentru aluatul de bază se mixează toate ingredientele şi apoi pasta rezultată se întinde într-o formă de tartă cu diametrul de 26 cm. Se nivelează cu degetele pentru a obţine o bază dreaptă şi […]

Prăjitură cu năut

Ştiai că din năut poţi face o prăjitură delicioasă? Încearcă şi tu această reţetă simplă de prăjitură cu năut! 1. Se mixeaza nautul fiert cu laptele si zaharul, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. 2. Într-un vas, se bat galbenusurile pâna ce devin spumoase, se adauga esena de vanilie si amestecul […]

Andive la cuptor cu creveţi

Prepară şi tu o gustare exotică cu andive şi creveţi. 1. Andivele se curăţă de foile exterioare, se taie în doua pe lung si li se scoate interiorul care este amar. Creveţii se lasa la dezgheţat. 2. Din ulei, suc de lamâie, sare si piperul rosu se face un amestec prin care se trec andivele si se asaza într-o […]

Andive înfăşurate

Andivele, plante elegante din care se pot face tot felul de salate şi aperitive sunt perfecte pentru o serată la sfârşit de toamnă. Uite cum să prepari andive înfăşurate la cuptor: 1. Andivele se curăţă de foile exterioare, se taie în doua pe lung si se înfasoara cu o felie de bacon. 2. Se asaza […]

Salată de andive

Te-ai săturat de salata clasică? Încearcă una exotică, de andive! 1. Andivele se curaţă de frunzele exterioare si de miezul care poate fi prea amar, se desfac frunza cu frunza si se asaza pe un platou. 2. Se pune cât mai estetic amestecul de salata, de regula gata spalat. Marul se curăţă de casuţa cu sâmburi si se taie cât mai […]

Plăcinta ciobanului cu morcov

O plăcintă cu carne ce poate ţine locul unui fel de mâncare – plăcinta ciobanului poate fi făcută altfel, cu morcovi deasupra: 1. Cartofii şi morcovii se fierb, se pasează şi se amestecă cu unt pentru a obţine câte 500 g de piure din fiecare. 2. Pentru amestecul de carne, legumele curăţate şi tocate mărunt se călesc […]

Supă de morcovi

O supă dulceagă, perfectă pentru un prânz uşor. Poţi drege supa de morcovi şi cu un pic de smântână atunci când e fierbinte. 1. Ceapa se taie peştişori iar morcovii se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. 2. Într-o oală se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Când începe să devină translucidă, se adaugă morcovii şi se mai lasă […]

Flan de morcovi

Plini de betacaroten şi vitamina A, morcovii sunt o importantă sursă de sănătate în plină iarnă. De nu vă plac cruzi, iată câteva reţete pentru a-i transforma în preparate diverse. Uite cum poţi prepara flan de morcovi: 1. Morcovii şi conopida se pun la fiert, separat, în apă cu un praf de sare. Spanacul se dă doar într-un clocot şi […]