Tocană de morcovi

Morcovii, sănătoşi şi dulci. Merg bine în orice mâncare, mai ales într-o tocană de morcovi delicioasă! 1. Carnea se trece rapid sub un jet de apă rece, se şterge şi se taie cuburi. 2. Ceapa se taie peştişori, iar morcovii se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. 3. Într-o tigaie cu fund dublu se încinge uleiul şi se […]

Gulaş de vită

Ce te poate încălzi mai tare decât un gulaş delicios şi picant de vită? 1. Se încinge uleiul într-o cratiţă cu fund dublu şi se rumeneşte carnea presărată cu sare. După ce şi-a schimbat culoarea uniform, se adaugă ceapa tăiată peştişori şi se lasă la călit până ce ceapa devine translucidă. 2. Se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi se […]

Delicatesă cu dovleac

Dovleacul este gustos, sănătos, versatil şi uşor de preferat. Uite cum să prepari o delicatesă cu dovleac! 1. Pentru aluat, se freaca galbenusul cu zaharul si, dupa ce amestecul se albeste, se adauga apa sau laptele. În faina se pune untul taiat bucaele si se farâmieaza cu degetele pâna ce se obin firimituri de faina […]

Tartă de vară cu rubarbă

Încearcă şi tu o tartă specială, foarte gustoasă. Reţeta de tartă cu rubarbă este simplă şi rapidă. 1. Pentru aluat, într-un castron se amesteca faina, sarea si zaharul. Se adauga untul si se amesteca rapid cu vârful degetelor, încorporând untul în faina. Dupa ce se obţin firimituri, se adauga apa sau laptele si se amesteca […]

Prăjitură cu dovlecei

Ştiai că dovleceii sunt buni şi la prăjituri? Iată o reţetă simplă de prăjitură cu dovlecei. 1. Se mixeaza untul cu zaharul pâna ce se obţine un amestec alb în care se adauga ouale, unul câte unul, amestecând dupa fiecare în parte. Se topeste ciocolata la bain-marie si apoi se lasa sa se racoreasca. 2. […]

Chec pufos cu morcovi

Ştiai că poţi să pui morcovi în chec? Nu numai că se poate, dar gustul e delicios. Încearcă şi tu reţeta de chec pufos cu morcovi! 1. Se curaţa si se razuie morcovii pentru a obţine 300 g de morcovi rasi. Se amesteca zaharul si ouale pâna ce se obţine o crema alba. Se adauga […]

Prăjitură fină din sfeclă

Ştiai că poţi face o prăjitură delicioasă din sfeclă? Încearcă şi tu această reţetă simplă şi gustoasă! 1. Se curaa sfecla de coaja si se trece prin razatoarea cu ochiuri mari. Se prepara cafeaua si apoi i se adauga cafeaua solubila. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. 2. Se mixeaza ouale cu […]

Trufe cu frişcă

Dacă ai invitaţi la masă şi vrei să-i impresionezi cu un preparat unic, încearcă acest desert. Reţeta de trufe cu frişcă este delicioasă! 1. Se pun pe foc frisca lichida si untul si se lasa pâna ajung la punctul de fierbere. Între timp, ciocolata se rupe bucaţi si peste ea se toarna amestecul fierbinte de […]

Ruladă cu cremă şi banane

Combinaţia de ciocolată şi banane este delicioasă! Sigur îţi vei impresiona familia dacă prepari această reţetă de ruladă cu cremă şi banane! 1. Pentru aluat, se freacă 4 gălbenuşuri cu cele două tipuri de zahăr până când se obţine o cremă spumoasă, se adaugă un ou întreg şi se amestecă bine. Se adaugă făina, puţin […]

Tocană de viţel

Cărniţă de viţel rumenită şi frăgezită în unt, îmbrăţişat cu legume felurite, compunând astfel o tocană de viţel delicioasă. Află cum se prepară: 1. Se topeşte untul într-o cratiţă şi se rumeneşte carnea pe toate părţile. Se scoate şi, în aceeaşi cratiţă, se pun prazul tăiat rondele, ceapa tăiată peştişori şi ardeiul tăiat fâşii. 2. Se călesc un pic, […]