Tartă cu pere şi ciocolată

Îţi plac prăjiturile cu fructe? Atunci trebuie să încerci această reţetă de tartă cu pere şi ciocolată! 1. Pentru aluat, se amesteca prin framântare cu degetele faina si untul taiat în bucaţele. Dupa ce se desface si se amesteca tot untul cu faina, amestecul se aduna si se adauga zaharul, sarea, oul, zaharul vanilinat si […]

Supă de ciuperci

O supă gustoasă şi cremoasă, cu ingrediente care se găsesc acum la tot pasul: supa de ciuperci! 1. În oala de supă se topeşte untul şi se călesc usturoiul mărunţit, ceapa tocată mărunt şi ţelina tăiată cât mai fin. Se lasă 3-4 minute până ce ţelina şi ceapa devin translucide. 2. Se adaugă ciupercile feliate, se lasă 5 […]

Borş rusesc

Borşul rusesc este o bunătate de ciorbiţă venită din est, uşor condimentată, tocmai bună pentru temperaturile scăzute: 1. În oala de fiert borşul se încinge uleiul şi se pun la călit varza tăiată fideluţă, morcovul, ţelina, sfecla roşie, ardeiul gras. După ce devin translucide, se adaugă fasolea. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 15 minute. 2. După […]

Ciorbă de berbec

Vremea se tot răceşte, aşa că ciorbiţele sunt tot mai binevenite. Uite de ce ai nevoie pentru a prepara ciorbă de berbec: 1. Carnea porţionată se pune la fiert în apă rece şi, după câteva clocote, se aruncă apa. Se pun iar doi litri de apă rece şi se lasă carnea la fiert. 2. După ce carnea este […]

Floricele cu ciocolata

Floricelele cu ciocolată sunt şi gustoase, şi aspectuoase. Prepară-le şi tu după această reţetă simplă! 1. Se amesteca untul cu zaharul si scorţisoara. Apoi se adauga praful de copt amestecat cu faina. 2. Se omogenizeaza bine si apoi aluatul se întinde cu sucitorul, fie într-o bucata mare, fie în mai multe mai mici. Se taie […]

Fursecuri cu fulgi de ciocolată

O reţetă simplă şi sănătoasă! Fursecurile cu fulgi de ciocolată se fac uşor şi sunt pe placul tuturor! 1. Se freaca untul cu zaharul pâna ce se obine o crema spumoasa în care se adauga ouale. 2. Dupa completa amestecare, se adauga faina cu praful de copt si se amesteca din nou. 3. Se pun […]

Pricomigdale cu lichior

Îţi plac pricomigdalele? Încearcă această reţetă simplă cu lichior! 1. Se amesteca faina de migdale cu zaharul. Se adauga albusurile si se amesteca foarte bine. 2. Apoi, se pune lichiorul si se amesteca din nou foarte bine, obinând un aluat omogen care se aduna într-o bila. 3. Bila de aluat se modeleaza sub forma unui […]

Gogoşi glazurate

Îţi plac gogoşile? Atunci trebuie să încerci şi această reţetă de gogoşi glazurate. Sunt delicioase! 1. Drojdia se desface în puţin lapte călduţ, cu puţin zahăr. 2. Făina se pune într-un vas, se face un gol la mijloc şi acolo se pun drojdia şi oul. Zahărul, sarea şi laptele se pun pe foc cât să […]

Blinii din caşcaval cu peşte

Un aperitiv exotic pentru o masă inedită sau o serată mai elegantă: blinii din caşcaval, cu peşte. 1. Pentru aluat, într-un vas se amesteca faina, galbenusurile, un praf de sare si drojdia. 2. În lapte se topesc 40 g unt care se varsa apoi, puin câte puţin, peste faina. Se amesteca bine si, dupa ce toata faina s-a […]

Blinii cu omletă

Bliniile sunt un fel de clătite ruseşti, mici şi pufoase. Acestea pot fi mâncate ca garnitură sau fel de sine stătător, încărcate cu diferite bunătăţi. Uite cum să-ţi faci un mic dejun de blinii cu omletă: 1. Pentru clatite, într-o craticioara se încalzesc puin laptele si smântâna fara a se fierbe si în acest amestec se desface drojdia. […]