Prăjitură cu gem de căpşune
Îţi plac prăjiturile moi cu cremă? Încearcă această prăjitură cu gem de căpşune! Reţeta e simplă şi rapidă. 1. Pentru blat, se mixeaza întâi galbenusurile si, dupa un minut, se adauga doua linguri de zahar, se continua baterea pâna ce amestecul începe sa se îngroase. Se pune si vanilia si se mixeaza în continuare circa […]
Ecler pufos cu vanilie
Dacă eclerul e prăjitura ta preferată, încearcă să-l faci singură, în casă. Îţi propunem o reţetă de ecler pufos cu vanilie! 1. Într-o oala se pun la fiert apa, laptele, untul si sarea. Când fierb, se pune toata faina dintr-o data si se amesteca energic. Apoi, se adauga ouale, unul câte unul si, din nou, […]
Frigănele cu fructe de pădure
Îţi plac frigănele? Încearcă şi această variantă de frigănele cu fructe de pădure – un desert care se face rapid şi nu necesită foarte multe ingrediente. 1. Într-un vas se bat cu furculiţa ouale si zaharul. Separat, în alt vas cu bordura înalta, se toarna laptele. Într-o tigaie se pun untul si uleiul sa se […]
Desert cu orez şi fructe
Ce prăjitură poate fi mai sănătoasă? Încearcă şi tu această reţetă de desert cu orez şi fructe! 1. Orezul se pune la fiert pentru 5 minute în apa clocotita. Apoi se scurge si se pune la fiert odata cu laptele, zaharul si zaharul vanilinat. Se lasa la fiert circa 25-30 minute, la foc mic, amestecând […]
Prăjitură de griş cu stafide aurii
Încearcă şi tu o prăjitură sănătoasă şi uşor de făcut. Iată reţeta pentru prăjitura de griş cu stafide aurii! 1. Se pun la fiert laptele cu vanilia şi cu zahărul, şi când fierbe, se pune grişul. Se lasă pe foc mediu 10 minute amestecând continuu. 2. Grişul este gata atunci când se dezlipeşte de pereţii […]
Chec cu mere
Cel mai rapid desert la care te poţi gândi, unde mai pui că-i şi gustos! Prepară chiar astăzi un chec cu mere! 1. Tava de copt se unge cu 20 g unt şi se lasă deoparte. Ouăle se freacă cu zahărul până ce se obţine un amestec cremos. 2. Se topeşte restul untului şi, aşa cald, se toarnă peste […]
Spaghete cu vinete şi alte legume
Nu ai nevoie doar de carne ca să faci paste gustoase. Învaţă să prepari nişte spaghete cu vinete şi alte legume fragede, care vor încânta chiar şi pe cei mai mofturoşi oaspeţi. 1. Vânăta spălată se taie felii de un centimetru grosime care se presară cu sare şi se lasă aşa 10 minute. Apoi, se şterg de sucul […]
Pacheţele chinezeşti
De ce să comanzi de la chinezesc când ai putea, foarte bine şi uşor, să-ţi faci acasă propriile pacheţele chinezeşti, după bunul tăul plac? Vezi mai jos cât de uşor se prepară: 1. Morcovii se curăţă şi se trec pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa se taie mărunt şi prazul rondele. Se pun toate într-o tigaie cu o […]
Plăcinta ciobanului
O plăcintă rareori în gospodăriile româneşti. Inspirată din bucătăria englezească, plăcinta ciobanului poate ţine loc unei mese copioase de prânz. 1. Se taie legumele, usturoiul şi ceapa şi se călesc în unt. Se adaugă cimbrul şi bulionul desfăcut cu foarte puţină apă. 2. Carnea se rumeneşte într-o tigaie fără grăsime, până ce îşi schimbă culoarea şi apoi se amestecă […]
Ciorbă de linte
Lintea nu este un ingredient destul de folosit în bucătăria românească, însă este delicioasă. Uite cum să-ţi prepari o ciorbă de linte gustoasă! 1. Se curăţă şi se taie mărunt toate legumele şi apoi se pun în oala de fiert împreună cu lintea şi 1,5 litri de apă. Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să fiarbă. […]