Legume la cuptor

Legume cu cărniţă de porc la cuptor. O bunătate de tocană pregătită foarte uşor. Ai mai gătit asta până acum? 1. Legumele se curăţă şi ardeii se taie lamele groase. Dovleceii se taie pe lung în felii subţiri, iar morcovii se taie  bastonaşe. Ceapa se toacă mărunt. 2. Toate legumele se aşază în tava de copt, se presară cu […]

Melcişori aromaţi

Un desert aromat, perfect pentru serile răcoroase de toamnă. Încălzeşte-ţi bucătăria cu melcişorii aromaţi! 1. Pentru aluat se pun laptele şi păstaia de vanilie tăiată în două, se încălzeşte uşor fără a se fierbe şi apoi se lasă deoparte pentru a se răci. 2. Se adaugă untul topit şi zahărul, 100 g făină şi ouăle bătute. Se amestecă şi […]

Mâncare de viţel

Mmm, ce bine sună! Mâncare de viţel fraged la cină, presărată cu condimente alese, delicioase! 1. Toate legumele în afară de morcovi şi cartofi se taie mărunt şi se pun să se călească odată cu carnea tăiată cubuleţe într-o cratiţă cu ulei încins. Se lasă până ce carnea îşi schimbă culoarea, se sărează şi se piperează şi se presară boiaua. […]

Cartofi cu roşii la cuptor

O reţetă atât de simplă şi atât de răspândită în rândul gospodinelor care nu au mereu timp să pregătească ceva atât de gustos celor dragi. Uite cum poţi prepara cartofi cu roşii la cuptor: 1. Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în coajă. Se lasă numai 20 de minute şi apoi se curăţă […]

Chili con carne

Vrei să încerci ceva special şi… foarte picant? Încearcă reţeta mexicană de chili con carne! 1. Se taie carnea cubuleţe. Ceapa, ardeiul gras si ardeiul iute se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza. 2. Se pune ulei într-o cratiţă si se dau la calit legumele tocate. Dupa ce s-au înmuiat, se pune carnea. 3. Se lasa 10 minute, apoi se […]

Pregăteşte madlene la tine acasă!

Desert delicios inventat de francezi, madlenele se pregatesc repede si dispar si mai repede din farfurii. 1. Se amesteca faina cu zaharul si oul. Se topeste untul pâna devine maroniu, se lasa sa se raceasca un pic si se toarna peste faina. Se amesteca. 2. Apoi, se pun alcoolul si fructele spalate si uscate. Se amesteca din nou. 3. Se toarna aluatul în forme si se coace […]

Prăjitură malteză

O prăjitură interesant de făcut, din micuţa insulă Malta din Marea Mediterană. Uite cum se face prăjitura malteză: 1. Pâinea se taie bucăţi mari, care se pun în apă călduţă să se înmoaie. Se lasă în jur de 30 de minute. 2. Între timp, ouăle se bat cu zahărul, se adaugă laptele, stafidele, alunele, răzătura de portocală şi cacaua. 3. Se […]

Raţă cu portocale

Poate că sună exotic, însă gustul este inedit şi reţeta este uşor de preparat. Ţi-ai găti raţă cu portocale? 1. Se prăjeşte carnea fără grăsime şi, după ce s-a colorat uniform, se ia de pe foc. 2. Se înlătură grăsimea lăsată şi, în acelaşi vas, se pun ceapa tăiată rondele şi feliile de portocală. Se pun zahărul, oţetul şi se […]

Orez cu ciuperci

Orezul cu ciuperci este soluția perfectă dacă vrei o masă săţioasă pe care s-o poţi lua la birou şi să fie şi de post. 1. Ciupercile se scot din cutie, se trec printr-un jet de apă rece pentru a înlătura conservantul şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Într-un vas, se topeşte untul şi se adaugă orezul. Se lasă până […]

Ciorbă de praz

Orice gospodină, oricât ar fi ea de iscusită, este imposibil sa nu suspine din când în când, când nu mai ştie ce să mai gătească. Aşadar, de data aceasta îţi propun o ciorbă de praz bună, bună! 1. În oala de fiert ciorba se încinge uleiul şi se căleşte un pic afumătura. Apoi se scoate. 2. În acelaşi ulei se pun la călit […]