Fursecuri aromate cu migdale

Reţeta de fursecuri cu migdale e foarte uşoară şi merită încercată măcar o dată. Obţii un desert delicios care va impresiona toată familia! 1. Se amesteca faina si praful de copt iar untul si zaharul se freaca separat pâna ce se obine o crema pufoasa. 2. În crema de unt se adauga galbenusurile, coaja rasa […]

Fursecuri fragede cu alune

Fursecurile cu alune sunt o gustare delicioasă pentru cei mici şi pentru cei mari, iar reţeta nu e deloc grea. Încerci şi tu? 1. Se amesteca faina, zaharul si bicarbonatul. Apoi se adauga untul, oul si alunele marunţite grosier. 2. Se amesteca foarte bine totul, se aduna aluatul într-o bila care se înveleste în folie […]

Supă de pui cu fidea

Temperaturile scad tot mai mult şi nu ai cum să nu te trezeşti cu o răceala nepoftită… Supa de pui este bună pentru combaterea răcelilor, unde mai pui că este şi gustoasă. Uite o reţetă de supă de pui cu fidea! 1. Pieptul de pui se dezosează şi se taie cubuleţe care se pun la […]

Şniţel vienez cu legume

Şniţelul vienez este renumit în întreaga lume. Învaţă să-l prepari şi tu la tine acasă! 1. Cartofii se spală foarte bine şi se fierb în coajă. Apoi, se curăţă, se taie cuburi mici şi se amestecă cu iaurtul foarte bine scurs şi bătut înainte. Se potriveşte gustul de sare. 2. Legumele congelate se pun să […]

Rulouri de pui

Puiul poate fi preparat în numeroase moduri. Pentru astăzi îţi recomand rulouri de pui: 1. Pieptul de pui se taie şi se bate cu ciocanul de şniţele, astfel încât să se obţină felii nu foarte groase care se presară cu sare şi piper. 2. Muştarul (câte o linguriţă pentru fiecare rulou) se amestecă cu pătrunjelul […]

Negresă cu cremă

Un desert perfect pentru o seară de duminică. Şi aşa, de când n-ai mai făcut delicioasa negresă cu cremă? 1. Pentru blat se pun pe aragaz untul, zahărul, cacaua şi laptele şi se fierb. Se răceşte şi se pun gălbenuşurile, făina şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă şi se toarnă aluatul într-o tavă […]

Chiftele

Ce repede se terminau chiftelele atunci când le făcea mama la masa cu familia! Mereu o rugam să ne facă mai multe chiftele, ca să ne putem bucura de mai multe. Iată o reţetă bună pentru chiftele: 1. Se pune pâinea fără coajă în lapte cald să se înmoaie şi apoi se presează şi se […]

Vită cu legume

Atunci când prepari vită, aceasta ar trebui mereu însoţită de ingredientele potrivită ca să iasă delicioasă. Îţi propun vită cu legume: 1. Într-o cratiţă cu fund dublu se căleşte în unt topit amestecat cu ulei ceapa tăiată mai mare. Se adaugă carnea şi baconul afumat şi se călesc până ce carnea îşi schimbă culoarea. Se […]

Peşte la tavă

Nu ai idee ce să găteşti săptămâna aceasta? Ce ai zice de peşte delicios la tavă? Pregăteşte şi sticla de vin alb care să meargă cu masa care se prepară foarte repede… 1. Se spală şi se curăţă peştele foarte bine la interior şi la exterior, se presară cu sare şi se unge cu o […]

Ciorbă de perişoare

Clasica ciorbă de perişoare este o bunătate ce nu ar trebui să lipsească din cartea personală de bucate a gospodinei! 1. Toate zarzavaturile se curăţă, se toacă mărunt sau se trec prin răzătoare şi se pun la călit în oala în care va fierbe ciorba. După ce s-au înmuiat, se pun la fiert în apă […]