Lasagna cu carne tocată

Nu oricine reuşeşte să prepare o lasagna delicioasă. Însă această reţetă cu carne tocată, cu siguranţă nu va da greş! 1. Se prepară sosul de carne pentru care se pun la călit în 50 g unt ceapa tocată mărunt, ciupercile curăţate şi tăiate mărunt şi usturoiul feliat. Se adaugă şi carnea, roşiile tăiate mărunt, vinul […]

Fursecuri cu fructe congelate

Cu ce îţi aştepţi familia acasă după o zi grea la şcoală şi la muncă? Îţi propun o reţetă pentru fursecuri cu fructe congelate, perfecte pentru o seară petrecută în familie. 1. Se lasă fructele să se dezgheţe şi să se scurgă foarte bine. 2. Untul moale se freacă cu zahărul şi, după ce acesta […]

Tocană cu pui

Sfârâit de ceapă în tigaie, pui fript printre legume gustoase şi zemoase. Ce poate fi mai bun decât o tocană cu pui? 1. În cratiţă se pune uleiul să se încingă şi apoi se căleşte ceapa curăţată şi tocată mărunt. Când devine translucidă, se adaugă ardeii tăiaţi mai mare. 2. Carnea se scoate crudă de […]

Vită cu ceapă

O reţetă delicioasă. Vita cu ceapă poate dura foarte mult să fie preparată, însă rezultatul merită! 1. Carnea spălată şi bine scursă se amestecă cu făina, sarea şi piperul într-un castron. Se amestecă cu mâinile pentru ca toată carnea să fie cuprinsă de făină. 2. În cratiţa de fiert se încinge uleiul şi se rumeneşte […]

Pui cu sos alb

Francezii sunt cei care mănâncă multe sosuri, desigur, acompaniate de vinul potrivit. O cină romantică la lumina lumânării cere reţeta unui gustos pui cu sos alb! 1. Se prepară întâi sosul pentru care smântâna şi vinul se fierb într-o cratiţă. După primul clocot se adaugă caşcavalul, ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Se […]

Ciorbă dreasă

Ciorba dreasă seamănă un pic cu cea rădăuţeană, însă nu are oţet. Uite cât de simplu este să faci o astfel de ciorbă bună: 1. Carnea bine spălată şi porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare împreună cu albitura pentru supă, morcov, păstârnac, ţelină. Se lasă la fiert până ce carnea cade […]

Pui cu vişine

O reţetă inedită pentru gospodinele cărora le place să se aventureze în bucătăriile mai puţin comune. Prepară-le alor tăi un pui cu vişine sublim! 1. Se curăţă carnea şi se presară uniform cu sare, piper şi praf de rozmarin. Într-o tigaie încăpătoare se încinge uleiul şi se rumenesc uşor pulpele pe ambele părţi. 2. Se […]

Prăjitură cu mere

O prăjitură cu mere perfectă pentru toată familia, care le va aminti celor mari de copilărie. Să vedem o rețetă simplă, gata în numai 30 de minute. 1. Merele se dau pe răzătoare şi se călesc 10 minute împreună cu zahărul şi margarina, tăiată cubuleţe. Nu se pune acum scorţişoara, dacă se doreşte o culoare frumoasă a […]

Rulouri de pui în bacon cu ciuperci

O cină simplă de preparat pentru o seară în compania prietenilor şi a celor dragi. Iată cum să prepari rulouri de  pui în bacon cu ciuperci. 1. Se taie bucata de piept de pui în 4, apoi fiecare bucată se taie şi se întinde ca o foaie. Se pudrează cu sare şi piper. 2. Se […]

Napolitane cu caramel şi alune

Napolitanele cu caramel şi alune întotdeauna îmi aduc aminte de bunica. Îmi pregătea un astfel de desert minunat de fiecare dată când mergeam în vizită. Uite cât de simplu se prepară! 1. Se pun la caramelizat 200 g zahăr cu câteva picături de apă. Se obţine un caramel clar şi nu foarte închis la culoare, […]