Prăjitură cu suc de portocale
Sucul de portocale este gustos şi sănătos şi… poate fi folosit şi în prepararea prăjiturii cu suc de portocale! 1. Pentru blat, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul (se mixează foarte puţin, nu să se topească zahărul, amestecul trebuie să rămână fluid). Se adaugă uleiul, câte puţin, şi se mixează să se omogenizeze. 2. Se adaugă […]
Tartă cu cremă de banane şi jeleu de portocale
Dacă rămâi vreodată fără idei pentru un desert delicios, îţi recomand tarta cu cremă de banane şi jeleu de portocale. Se face rapid, uşor şi e foarte gustoasă! 1. Pentru blat, se separa albusurile si se bat cu un praf de sare pâna se întaresc. Se adauga zaharul si se bat în continuare pâna capata o consistenţă […]
Supă de porumb cu cartofi şi afumătură
Vrei o supă săţioasă şi pe care s-o poţi prepara rapid? Încearca supa de porumb cu cartofi şi afumătură. Un deliciu pentru zilele reci de sfârşit de toamnă! 1. Se taie afumătura cubuleţe şi se prăjeşte în unt. Se scoate pe o farfurie când este rumenită, apoi se pune la călit ceapa tocată fin. 2. […]
Tort de ciocolată cu cremă înmiresmată cu mentă
Se apropie o zi specială şi vrei o idee nemaipomenită? Îţi propunem un tort de ciocolată cu cremă de mentă – o combinaţie senzaţională! 1. Pentru blat, se separa ouale si apoi se bat albusurile cu 3/4 din zahar pâna se obţine o bezea ferma. 2. Separat, se bat galbenusurile cu restul de zahar si esenţa de menta […]
Hering marinat cu mărar proaspăt
Învaţă să prepari un delicios hering marinat cu mărar proaspăt, după o reţetă scandinavă. 1. Se curăţă bine fileurile de peşte şi se lasă peste noapte într-un castron în care s-a pus apă rece. 2. A doua zi, se pun într-o cratiţă oţetul, zahărul şi apa şi se dau la fiert. După ce s-a topit zahărul şi a dat […]
Plăcintă cu iaurt
1. Într un bol mare, se amestecă bine gălbenuşurile, zahărul şi iaurtul, iar la sfârşit se încorporează uşor albuşurile bătute spumă, coaja de lămâie și de portocală, apoi se adaugă sarea. 2. Se unge tava de aragaz cu ulei şi se pun patru foi de plăcintă unse cu ulei. Se toarnă o parte din compoziţie […]
Frigărui de pui cu legume
1. Se pregătește sosul din lămâie, suc și coajă, miere, oțet, coriandru tocat mărunt, cimbru măcinat, usturoi, ceapă roșie, ulei de măsline, sare și piper. Se amestecă bine și se lasă câteva minute la rece. 2. Se spală legumele, se taie rondele, iar vinetele se pun separat, cu sare, să se scurgă în sită de […]
Tort de ciocolată
1. Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă împreună cu un praf de sare, rom, zahăr și unt. Se adaugă ciocolata amăruie, cacaua și făina cernută. Albușurile se bat spumă și se încorporează ușor. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace la 150°C. 2. Într-un alt vas se pun gălbenușurile, […]
Ciorbă de văcuţă
1. Se spală muşchiul de vită în 2-3 ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se spumează până se limpezeşte zeama. 2. Zarzavaturile se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă întregi împreună cu muşchiul de vită. 3. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă câteva minute […]
Macrou cu legume
1. Se scot bucăţile de macrou de la congelator şi se lasă aproximativ o oră la temperatura camerei. După ce s-au dezgheţat, se trec printr-un jet de apă şi apoi se pun în tavă. 2. Se stropesc cu ulei, vin şi zeama de la 1-2 lămâi, se condimentează cu sare, piper şi foi de dafin, […]