Salată de ton cu roșii și ceapă

1. Se desfac conservele, se scot bucățile de ton cu atenție să nu se zdrobească și se pun în sită să se scurgă de ulei. Se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu-și schimbe culoarea. 2. Separat, se prepară sosul sau vinegreta. Se pun într-un bol următoarele ingrediente: sarea, zahărul, vinul roșu, oțetul balsamic, […]

Roșii umplute cu carne de curcan

1. Pieptul de curcan se spală, se lasă să se scurgă și se taie cubulețe, care se dau prin mașina de tocat. 2. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele. Se pune uleiul într-o tigaie și se lasă să se încingă. Se adaugă pentru început ceapa tăiată rondele. Se călește la foc mic […]

Salată de paste cu rucola

1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare și puțin ulei, conform instrucțiunilor de pe cutie. După aceea, se scot în sită și se dau sub jet de apă rece. Separat, se spală rucola și se lasă la scurs. 2. Se feliază pieptul de curcan, se unge cu ulei și se condimentează cu […]

Borș de pește

1. Bucățile de crap se lasă 1-2 ore în apă rece cu o lingură de oțet sau zeama de la o lămâie. Separat, se pun într-o oală 2 l de apă, ulei și o lingură de sare și se lasă să dea în clocot. 2. Se curăță legumele, se spală și se taie cubulețe. 3. […]

Supă cu ciuperci

1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare și ulei. După ce au fiert, se scot și se lasă la scurs în sită. 2. Se curăță ciupercile, se spală și se taie.  Se spală şi se curăţă legumele. Morcovii se taie rondele, ceapa, mărunt, iar țelina se dă pe răzătoare, apoi se călesc […]

Lasagna cu brânză

1. Foile de lasagna se pun să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet în apă cu sare și ulei. După ce s-au înmuiat, se scot într-o sită și se lasă 2-3 minute în apă rece. Apoi se scot și se acoperă cu o folie de plastic, să nu se lipească între ele și să nu […]

Salată cu ton și broccoli

1. Se desface broccoli în buchețele mai mici și se pune să fiarbă în apă cu sare. Se lasă să clocotească aproximativ 40 de minute, după care se scoate în sită și se lasă să se răcească. Se stropește cu zeamă de lămâie, ca să nu-și schimbe culoarea, și se acoperă cu o folie. 2. […]

Paste cu brânză

1. Se fierb pastele. Se scot în sită, se dau prin jet de apă rece şi apoi se scurg. 2. Între timp, se taie baconul cubulețe, care se rumenesc  în sucul propriu. Se adaugă apoi usturoiul pisat. Se amestecă bine, se mai adaugă și boabele de fasole fierte în prealabil și, după ce s-au făcut, […]

Prăjitură negresă

1. Se freacă untul cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă romul și ouăle, unul câte unul, nuca măcinată și, la sfârșit, făina și cacaua cernute. Se încorporează ușor, ca să nu se formeze cocoloaşe. 2. Compoziția se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. 3. […]

Somon la grătar cu sos

1. Se încinge grătarul și se pun bucățile de somon. Se rumenesc uniform. 2. În timpul acesta, se pregătește sosul. Se topește untul, se adaugă mierea, vinul, sarea, zeama de lămâie și pesmetul. Se lasă câteva minute pe foc cât să scadă. 3. După ce s-a făcut bine somonul, se stropește cu sosul preparat și […]