Supă de pui cu tăieţei

1. Se spală bine puiul, se porţionează și se pune la fiert, la foc potrivit, cu puţină sare. 2. Se pregătesc între timp legumele, se curăță, se spală și se pun întregi, în oală, împreună cu puiul. 3. După ce au fiert atât legumele, cât și puiul, se strecoară în sită și se aleg morcovii […]

Omletă cu brânză şi mărar

1. Se bat ouăle spumă cu un praf de sare. 2. Se spală mărarul, se toacă mărunt. Cașcavalul se rade pe răzătoarea mare și se amestecă cu smântâna și mărarul. 3. Se curăță și se spală ceapa roșie, se taie solzișori și se călește în puțin ulei. Se adaugă ouăle, se lasă să se prăjească […]

Supă de ardei roşu cu smântână

► Ardeii se taie jumătăţi şi se scot cotorul şi seminţele. Se pun în tava acoperită cu hârtie de copt. Se coc la cuptorul încălzit la 170°C, timp de 15 minute, până când pieliţa se înnegreşte. ► Se scot ardeii şi se acoperă cu un şervet umed, 5 minute. Apoi se decojesc. Se cufundă roşiile […]

Pui la cuptor cu usturoi şi cartofi noi

► Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Se unge puiul pe toate părţile cu untul topit, apoi se dă cu sare şi piper. Se unge o tavă cu ulei şi se pune puiul. ► Se curăţă usturoiul şi se taie felii. Se spală bine cartofii noi şi se curăţă de coajă. Se pun în tavă, de […]

Clătite umplute cu spanac

1. Se bat ouăle într-un bol cu o linguriţă de sare și ulei de floarea-soarelui. Se adaugă smântâna, laptele călduț și făina cernută. Se prăjesc clătitele. 2. Spanacul fiert se toacă mărunt și se amestecă cu oul, smântâna și telemeaua rasă. 3. Se umplu clătitele cu compoziția de spanac, se pun în tava tapetată cu […]

Plăcintă cu spanac

1. Spanacul se alege, se spală și se opărește în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate în sită și se lasă să se scurgă. Se pasează cu blenderul și se condimentează cu sare. Se adaugă untul și ouăle bătute. Dacă este moale compoziția, se adaugă pesmet. 2. Aluatul se întinde și se […]

Musaca de vinete

1. Pentru început, se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă. 2. Vinetele se spală şi se curăţă, la fel şi dovleceii, apoi se taie rondele potrivite şi se călesc […]

Somon cu legume

1. Se condimentează medalioanele de somon cu sare şi piper şi se pun pe grătarul încins. Se lasă 15 minute pe o parte şi 15 minute pe cealaltă parte până se rumenesc. 2. Separat, se spală dovleceii, se taie felii şi se pun pe grătar împreună cu somonul. 3. Între timp, se curăţă salata verde, […]

Ficat de porc în sos de roşii

1. Se spală bine ficatul, se taie felii potrivite şi se lasă 2-3 ore în lapte călduţ, ca să-şi elimine toxinele. 2. Se încinge o tigaie cu ulei şi se pun bucăţile de ficat să se prăjească la foc potrivit. Se întorc de pe o parte pe cealaltă la intervale mici de timp, ca să […]

Plăcintă de clătite

1. Se cerne făina, se face o gaură la mijloc şi se pun oul, uleiul, sarea. Se amestecă şi după ce s-a obţinut un aluat omogen se adaugă laptele. 2. Între timp, ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei şi se adaugă ciupercile, sare, piper şi carnea. Se lasă pe foc 15 mi- nute pentru […]