Castraveţi umpluţi
1. Castraveţilor li se taie un căpăcel şi li se scoate tot interiorul. Se lasă cu gura în jos la scurs. 2. Ceapa se pune la călit în ulei şi, după ce a devenit aurie, se adaugă orezul. Se lasă 5 minute să se călească împreună şi apoi se adaugă carnea tocată. Aceasta se desface […]
Tochitură cu ou şi mămăliguţă
1. Carnea de porc se taie bucăţi mici, iar cârnaţii rondele. 2. Într-o cratiţă se pune uleiul, apoi bucăţile de carne şi se amestecă puţin, după aceea se adaugă apă şi vin, cât să acopere carnea. Se lasă să fiarbă la foc mic până se pătrunde carnea, apoi se pun şi cârnaţii. 3. Se amestecă […]
Cupcakes de lămâie
1. Se amestecă ouăle, zahărul, zahărul vanilinat, laptele, făina, praful de copt, uleiul, sucul şi coaja de lămâie. 2. Se topeşte untul şi se ung formele de brioşe, apoi se toarnă aluatul. Se dau la cuptor 15 minute şi apoi se lasă să se răcească. 3. Pentru bezea, se bat albuşurile cu mixerul adăugând zahărul […]
Varză acră călită, cu cârnăciori (Austria)
► Se feliază baconul şi ceapa. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se prăjeşte baconul. Se adaugă ceapa şi se lasă până se căleşte. ► Se adaugă varza acră tocată mărunt, foile de dafin şi boabele de ienupăr. Se toarnă vinul alb şi supa, apoi se acoperă şi se fierbe la foc mic, timp de […]
Mâncare de ciuperci
1. Se curăţă şi se spală ciupercile, se trec prin câteva jeturi de apă şi se lasă să se scurgă într-o sită. După ce s-au scurs, se taie bucăţi potrivite. 2. Separat, se curăţă ardeii şi ceapa, se spală şi se taie solzişori. 3. Se pune uleiul într-o cratiţă de 2 l şi se adaugă […]
Cartofi nature cu somon
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, cu sare şi apă. După ce au fiert, se lasă să se răcorească şi se curăţă de coajă. 2. Separat, se spală bine fileul de somon cu jet de apă rece, apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. 3. Între […]
Musaca de legume
1. Se spală conopida şi se rupe bucheţele care se fierb în apă cu sare 20 de minute. 2. Dovleceii se curăţă şi se trec prin răzătoarea mare, se storc şi se amestecă cu conopida pasată. Se adaugă sare, piper şi telemeaua de vacă. Se amestecă până se obţine un aluat potrivit de tare. Se […]
Tarte cu şuncă şi mozarella
1. Se cerne făina, se adaugă untul, chimenul, sarea, piperul și smântâna sau iaurtul. Se obține un aluat. 2. Se tapetează formele cu pesmet. Se taie roșiile feliuțe, se rade brânza mozzarella, iar baconul se taie fâșii şi se călește în sucul propriu. Se lasă să se răcorească. 3. Se porționează aluatul și se așază […]
Friptură de gâscă în sos
1. Se amestecă oregano, maghiran, piper, sare, ulei și unt topit şi se ung bucățile de carne. Se bagă în cuptor, la foc potrivit, şi se stropesc din când în când cu sosul din tavă. 2. Separat, se curăță dovleacul, se taie cubulețe și se pune să fiarbă în apă cu sare. Se scoate apoi, […]
Tigaie cu legume
1. Se curăță usturoiul și se feliază, se condimentează cu sare și se stropește cu uleiul de porumb, apoi se lasă la macerat. Se curăţă și se spală ciupercile și apoi se taie cubulețe. 2. Ardeii se curăță și se taie felii mai mari iar fasolea se pune să fiarbă separat în apă cu sare. […]