Ciocolată cu fistic

1. Se amestecă zahărul cu apa şi se fierb la foc potrivit. Se amestecă şi, după ce s-a topit zahărul, se adaugă untul şi esenţele şi se dă deoparte. 2. Separat, se iau sâmburii de fistic, se stropesc cu apă, se presară un praf de sare şi se bagă în cuptorul încins. Se lasă 5-10 […]

Supă de coadă de vită

1. Pentru supă, într-o oală de 4 litri cu apă rece se pune la fiert coada spălată şi tăiată. Se fierbe totul ca la o supă obişnuită, îndepărtând spuma ori de câte ori se formează. Cu 30 de minute înainte de a fi gata, se adaugă legumele curăţate şi se lasă să fiarbă împreună. 2. […]

Friptură de porc cu sos de prune

► Morcovii se curăţă şi se taie felii sau bastonaşe. Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Carnea se căleşte într-o tigaie wok, în ulei încins, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Se scoate şi se păstrează la cald. ► Se amestecă morcovii, usturoiul şi ghimbirul şi se acoperă cu puţină apă, sare şi piper. […]

Covrigei săraţi

►Se cern ambele tipuri de făină şi se amestecă cu praful de copt şi sarea. ► Se adaugă margarina tăiată bucăţele şi se frământă un aluat moale. Se lasă deoparte, la temperatura camerei, timp de 30 de minute. ► Se împarte aluatul în 20 de bucăţi. Se rulează fiecare porţiune şi se modelează în formă […]

Tort de biscuiţi cu cremă de iaurt

► Pentru blat, untul moale se freacă cu zahărul şi se adaugă biscuiţii . ► Compoziţia se pune pe fundul tăvii cu inel detaşabil, se presează şi se dă pentru aproximativ 15 minute la frigider. ► Pentru cremă, gelatina se hidratează în 6 linguri apă călduţă timp de 15 minunte. Apoi se pune pe foc […]

Tort de biscuiţi cu zmeură

► Pentru blat: untul moale se freacă cu zahărul şi se adaugă biscuiţii. Compoziţia se pune pe fundul tăvii speciale, cu inel detaşabil, se presează şi se dă pentru aproximativ15 minute la frigider. ►Pentru umplutură se hidratează gelatina în 6 linguri de apă călduţă 15 minute şi se pune pe foc până se topesc toate […]

Bomboane cu nucă de cocos

1. Se amestecă laptele praf, zahărul şi nuca de cocos, apoi se adaugă untul şi smântâna pentru frişcă. 2. Se amestecă toate ingredientele foarte bine cu o lingură de lemn până se obţine o compoziţie care se poate modela. 3. Se ia din compoziţia obţinută cât o nucă şi se modelează bomboanele în palme. Se […]

Ciorbă de vită cu roşii

1. Se spală bucata de rasol, se taie cubulețe, care apoi se pun să fiarbă în 2 litri de apă. 2. Separat, se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt ca pentru ciorbă. Se pun în oală împreună cu carnea de vită și se fierb în continuare la aceeași temperatură. 3. În acest timp, […]

Plăcintă cu carne

1. Se curăță cartofii, se spală și se pun să fiarbă în apă cu sare ca pentru piure. 2. Carnea de vită se fierbe și după aceea, se taie cubulețe și se pasează cu blenderul. Se adaugă ceapa, untul, ouăle, usturoiul, sarea și piperul. 3. După ce au fiert cartofii, se pasează, se adaugă untul, […]

Paella cu pui

1. Se curăță și se spală copanele. Orezul se alege, se spală, apoi se pune să fiarbă la foc mic, într-un litru de apă. 2. Ardeii și ceapa se curăță, se taie mărunt și se călesc. După ce s-au înmuiat, se adaugă usturoiul măcinat și copanele de pui. Se amestecă bine și se lasă să […]