Budincă de spanac
1. Se curăță spanacul și se opăreşte în apă clocotită. Se scoate și se lasă să se scurgă. 2. Se toacă mărunt sau se pasează cu blenderul și se adaugă ouăle pe rând. Mărarul se toacă mărunt și se rade brânza. Se adaugă în compoziție împreună cu brânza de vaci și cu pesmetul. 3. Se […]
Supă de soia
► Cu o zi înainte, se pun la înmuiat boabele de soia în apă rece. A doua zi să sărează puţin şi se lasă la fiert o oră la foc mic. Se taie tofu cubuleţe. ► Usturoiul, ceapa şi ghimbirul se toacă mărunt şi apoi se călesc 2 minute în ulei şi cu praful de […]
Supă de conopidă
► Se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă curry şi se amestecă constant. Nu se lasă mult, astfel încât curry să nu devină amar. ► Se spală bine conopida şi se rupe în bucheţele mici. Peste ceapa călită se toarnă supa de pui, apoi conopida şi se fierbe până […]
Supă de morcovi
► Se curăţă cartofii de coajă, iar morcovii se spală bine. Se taie cartofii şi morcovii în bucăţi mici. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. ► Se încinge uleiul în cratiţă şi se căleşte ceapa. Se adaugă morcovii şi cartofii şi se lasă să se călească. Se toarnă supa de vită peste legume şi […]
Supă de pui
► Se spală şi se curăţă cepele, apoi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă. Se pun cepele la călit, până se rumenesc, cca 1 minut, amestecând. Se adaugă bulionul şi boiaua. Se amestecă bine, apoi se toarnă treptat supa de pui şi se lasă să dea în clocot. ► Între timp, se taie […]
Cartofi cu usturoi şi brânză cu verdeţuri
► Cartofii se spală şi se curăţă usturoiul. Cartofii cu coajă, usturoiul, seminţele de muştar se pun într-o oală cu apă cu sare şi se fierb cca 25 de minute. ►Brânza de vaci se amestecă cu smântâna, se dă cu sare şi piper şi se amestecă cu verdeţurile. ► Cartofii şi celelalte ingrediente fierte se […]
Rondele de cartofi copţi
► Se preîncălzeşte cuptorul la 200°C. ►Se spală bine cartofii. Se scurg de apă şi se taie rondele de cca 2 mm grosime. ►Se întind rondelele într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu, astfel încât să nu se atingă marginile. Se stropesc cu ulei de măsline, apoi se dau cu sare şi piper. Se acoperă […]
Cod acoperit cu felii subţiri de cartofi
► Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri. Se spală bine sub jet de apă rece, apoi se scurg. ►Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie şi se prăjesc uşor cartofii, cca 2 minute pe fiecare parte. Se dau cu sare şi piper şi se scot din tigaie. Se păstrează la cald, pe […]
Cornuri cu unt
1. Se cerne făina, se face un gol la mijloc şi se pun zahărul, sarea, drojdia desfăcută în puţin lapte călduţ şi restul laptelui. Se amestecă şi se frământă aluatul, care se lasă la frigider 30 de minute. 2. Se întinde pe masa înfăinată şi se pune în centru untul moale. Se acoperă cu marginile […]
Plăcintă cu mere
1. Pentru aluat, se amestecă 100 ml apă călduţă cu drojdia, zahărul şi două linguri făină. Se lasă 10 minute, se adaugă 3 linguri de ulei, sarea şi restul făinei. Se frământă aluatul şi se lasă 30 de minute la crescut. 2. Merele se trec prin răzătoare şi se pun pe foc cu o lingură […]