Fasole cu legume

1. Fasolea înmuiată în apă rece se scurge şi se pune la fiert de două ori cu apă care se aruncă. Se pune fasolea pentru a treia oară la fiert cu morcovii tăiaţi rondele şi rădăcina de păstârnac. 2. Conopida decongelată se scurge şi se pune la călit în ulei încins. Se adaugă şi ardeiul […]

Pulpe de pui cu legume

1. Se spală şi se porţionează carnea, iar ceapa se taie peştişori. Într-o tigaie se căleşte ceapa. După ce a devenit translucidă, se adaugă puiul care se lasă să se rumenească bine, acoperit cu un capac. 2. Între timp, în vasul de copt se face un pat din restul legumelor, se stropesc cu uleiul rămas […]

Supă-cremă de ţelină

1. Se curăţă de coajă rădăcina de ţelină, se taie cubuleţe care se pun la călit în oala de fiert supa, în care s-a topit untul. 2. Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Se lasă la călit 2-3 minute, cât să se înmoaie puţin. 3. Se toarnă apă cât să acopere legumele […]

Salată cu pui

1. Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare şi se spumează ori de câte ori este nevoie. Apoi, se strecoară. Carnea se lasă să se răcească şi apoi se taie bastonaşe. 2. Se curăţă ţelina de coajă şi apoi se taie felii groase de un centimetru. Fiecare […]

Minibrioşe sărate

Se cerne făina şi cu praful de copt, se adaugă măslinele tăiate felii, un vârf de sare şi se amestecă. Se adaugă laptele amestecat cu brânza, untul topit şi gălbenuşul. Se amestecă din nou, foarte bine. Se umple un şpriţer cu această compoziţie şi se toarnă în forme de brioşe, din hârtie sau aluminiu, care […]

Supă corsicană

Cu o zi înainte, se pune fasolea în apă rece. În ziua preparării, se scurge de apă şi se pune într-o cratiţă. Se acoperă cu apă rece şi se lasă să fiarbă 10 minute după ce a dat în clocot. Se scurge bine de apă şi se dă deoparte. Se taie varza în fâşii fine. […]

Muşchi de vită cu ciuperci

Se spală carnea de vită şi se şterge cu un şervet. Se taie felii, care se bat uşor cu ciocanul de şniţele. Se asezonează cu sare şi piper, se dau prin făină şi se prăjesc uşor pe ambele părţi, în uleiul încins. Se ţin la loc cald. Se varsă uleiul din tigaie, se pun 2 […]

Ravioli cu sos de roşii

1. Se pun ravioli la fiert în funcţie de indicaţiile de pe pachet. 2. Roşiile se scot din conservă, se curăţă de pieliţă şi se taie mărunt. Usturoiul se taie felioare. 3. Într-o crăticioară sau o tigaie cu margini mai înalte, se încinge uleiul şi se pune usturoiul să se călească uşor. Apoi se adaugă […]

Aripioare crocante

1. Aripioarele se taie, se spală şi se pun într-o oală. Se acoperă cu 2 căni de apă rece în care se dizolvă 1/2 linguriţă usturoi granulat, o linguriţă de condimente din legume uscate şi o linguriţă de sare. Se lasă la frigider 2-4 ore. 2. Se pune oala pe foc şi se fierb aripioarele […]

Paste cu chiftele

1. Pentru chiftele se amestecă tocătura, ceapa mărunt tocată, usturoiul pisat, oul, câteva fire de pătrunjel, sarea şi piperul. Cu mâna umedă se formează chiftele care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins. 2. Pentru sos, se căleşte ceapa şi, când a devenit aurie, se adaugă roşiile tăiate mărunt, fără pieliţe şi […]