Supă rece cu mazăre şi mentă

► Se curăţă mazărea. Ceapa se toacă mărunt, iar menta se spală, se scurge bine de apă şi se taie frunzuliţele de mentă. ► Se încinge untul în tigaie. Se pune ceapa la călit şi se amestecă bine, până devine aurie. Se toarnă şi supa şi se lasă să dea în clocot. Se dă focul […]

Carne de porc cu linte

►Se desărează carnea de porc în apă rece, timp de 12 ore, schimbând apa de mai multe ori. Se bagă carnea 5 minute într-o oală cu apă fierbinte, după care se aruncă apa. Se pune din nou carnea în oală, se acoperă cu apă rece, se lasă să dea în clocot şi se fierbe apoi […]

Supă cu cartofi

► Se curăţă cartofii, se taie bucăţi potrivite şi se fierb în apă cu sare şi chimen. Se pune apa în care au fiert cartofii într-o oală, se adaugă laptele, untul, brânza telemea şi se fierbe totul la foc mic. Cartofii se păstrează la loc cald, acoperiţi. ► Se pune jumătate din brânza de vaci […]

Ruladă de curcan

1. Spanacul se opareste în apa clocotita si apoi se toaca marunt. Se amesteca bine cu smântâna si se potriveste gustul de sare. 2. Pieptul de curcan se feliaza astfel încât sa se obţina felii de carne care sa poata fi rulate. Pe fiecare felie se pune piure de spanac, care se întinde cu lingura […]

Vită cu morcovi

1. Într-o cratia cu fund dublu se topeste untul si apoi se adauga uleiul. Când s-a încins, se pune carnea si se calesc cât sa-si schimbe culoarea, sa se rumeneasca usor. 2. Se pune ceapa taiata pestisori si se lasa sa se înmoaie alaturi de carne. Dupa ce s-a înmuiat, se pune vinul, se potriveste […]

Aperitiv cu roşii umplute

1. Roşiilor li se taie un căpăcel pe trei sferturi, fără a-l detaşa complet şi cu o linguriţă se scoate miezul, care se poate folosi la o supă. Interiorul roşiilor se presară cu sare şi se lasă aşa până ce este gata umplutura. 2. Carnea se fierbe în apă cu sare şi apoi se scoate […]

Roşii la cuptor

1. Roşiilor spălate li se decupează un căpăcel şi cu o linguriţă se scoate miezul într-un castron. Se pisează usturoiul sau se taie mărunt şi se adaugă în castron, peste miez. 2. Pătrunjelul spălat şi tăiat mărunt se adugă şi el peste miez şi, la final, pesmetul. Se amestecă bine şi umplutura se stropeşte cu […]

Supă de roşii

1. Într-o oala, se pune supa din concentrat de legume, jumatate din cantitatea de ulei, usturoiul si sarea. 2. Separat, rosiile se scufunda 10 secunde în apa clocotita, se scot si se curaa de pieliţe si semine. Pulpa se taie si se adauga în oala cu supa falsa. Se pune amestecul pe foc si se […]

Inele de gogosi

1. Drojdia si apa calda se amesteca si se lasa 5 minute sa se umfle, formându-se maiaua. 2. Într-un vas, se amesteca maiaua si laptele. Se adauga zaharul, ouale, untul, sarea si jumatate din cantitatea de faina. Se amesteca bine si apoi se pune si restul fainei. Se framânta timp de 5 minute si când […]

Tartă fragedă cu gem

1. Se amestecă făina cu untul moale, zahărul şi făina de migdale. Se adaugă scorţişoara, sarea şi oul şi se frământă. Se înveleşte aluatul în folie şi se dă pentru o oră la frigider. 2. Se întinde o foaie de aluat cu care se tapetează o formă de copt. Se taie aluatul în funcţie de […]