Tort Sacher cu ciocolată

Sacher Torte este o reţetă clasică austriacă de tort cu ciocolată, dulce, decadent şi delicios. Vezi cum să-l prepari chiar tu, acasă, după reţeta tradiţională şi rapidă. Mod de preparare: Topeşte ciocolata pe bain marie şi separat bate bine zahărul pudră cu zahărul vanilat şi untul. Adaugă încet gălbenuşurile şi încălzeşte cuptorul la foc mediu, […]

Tort Mazurek polonez

Învaţă să prepari acest tort tradiţional polonez de Paşte, pe nume Mazurek, cu ciocolată şi fructe uscate al cărui aluat va vrăji chiar şi pe cei mai mofturoşi critici. Mod de preparare: Bate cu mixerul untul cu zahărul până devin pufoase. Adaugă manual, încet, migdalele, coaja de lămâie, făina şi gălbenuşurile din ouă fierte tari. […]

Prăjiturele “nuci”

Uite cum prepari prăjiturile copilăriei tale, prăjiturelele “nuci”. Într-un bol încăpător amestecă margarina sau untul cu zahărul. Poţi folosi fără probleme mixerul, sau o poţi face manual. Apoi adaugă ouăle, amestecă din nou 2-3 minute, iar la final pune şi uleiul. Amestecă 150 gr de făină, cu praful de copt şi zahărul vanilat. Adaugă apoi […]

Gogoşele pufoase cu mere

Învaţă să prepari rapid nişte gogoşele pufoase cu mere din aluat de foitaj, numai bune în sezonul rece. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu ulei. Taie fiecare măr în 8 felii şi taie aluatul de foitaj în triunghiuri. Umple fiecare pacheţel de aluat cu câte o felie […]

Careuri cu ciocolată şi cremă de vanilie

Învaţă să prepari chiar tu o prăjitură franţuzească rafinată, cu cremă de vanilie uşoară şi blat pufos de ciocolată. Mod de preparare: Într-un castron mic se amestecă făina, pudra de cacao, praful de copt şi sarea. Separat, se bat albuşurile spumă cu zahărul şi apoi se înglobează gălbenuşurile unul câte unul. Amestecaţi ingredientele umede cu […]

Prăjitură Alaska cu bezea

Învaţă să prepari o prăjitură spectaculoasă, cu ţurţuri de bezea şi interior stratificat, perfectă pentru ocazii speciale. Mod de preparare: Tapetează un castron mic cu folie de plastic alimentară. Pune un strat de felii de brioşe de ciocolată pe fundul castronului. Umple castronul cu 1/3 din îngheţata ta preferată. Adaugă încă un strat etanş de […]

Shakshuka

Învaţă cum să prepari această mâncare săţioasă şi delicioasă cu ouă proaspete în timp record. Shakshuka este un fel de mâncare din Africa de Nord şi înseamnă „amestec” în limba arabă. Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare, pe foc mediu. Se adaugă ceapa şi ardeii graşi şi se călesc circa 20 de […]

Bomboane de ciocolată Alaska (paleo)

Învaţă să prepari chiar tu nişte batoane sau bomboane din ciocolată paleo cu umplutură sănătoasă şi gust delicios. Vezi cum se fac bomboanele de ciocolată cu caju Alaska. Mod de preparare: Tapetează o formă de cozonac cu hârtie de copt. Scurge alunele caju de apă şi combină-le cu apa, uleiul de cocos, mierea, siropul de […]

Trufe de ciocolată neagră cu avocado

Învaţă să prepari chiar tu nişte trufe de ciocolată neagră cu un ingredient surpriză, care le va face mai sănătoase şi dietetice: avocado. Mod de preparare: Amestecă ciocolata, esenţa de vanilie şi un praf de sare într-o cratiţă pusă pe bain marie şi amestecă încet, până la topirea completă. Pasează fructul de avocado cu furculiţa […]

Prajitura nuga

Învaţă să prepari această prăjitură nuga delicioasă, cu cremă de ouă şi stafide, rapid şi fără efort. Blatul Se bat albușurile spumă cu o cană de zahăr. se adaugă făina, nucile, rahatul, stafidele ?i romul, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Se coace într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă pe deasupra cu un […]