Piept de curcan cu sos de nuci

1. Se pregăteşte sosul, pentru care într-un bol se pun nucile uşor mărunţite, caşcavalul tăiat cubuleţe cât mai mici, ceapa roşie tocată mărunt. Se asezonează cu sare, piper, ulei şi oţet balsamic şi se lasă să stea aproximativ un sfert de oră. 2. Într-o tigaie se pune uleiul la încins şi se rumenesc feliile de […]

Borş de perişoare

1. Într-o oală se pun la fiert în 3 litri de apă cu sare şi o lingură de ulei, ceapa mărunţită, morcovul şi ţelina date pe răzătoare şi ardeiul tăiat cubuleţe. 2. Carnea se amestecă cu sare, ou, jumătate din cantitatea de pătrunjel şi 2 linguri orez. Se formează perişoarele care se fierb în oala […]

Paste cu legume

1. În apă cu sare se pun tăieţeii la fiert, conform timpului înscris pe pachet. 2. Între timp, dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi se taie rondele sau cuburi, în funcţie de preferinţe. Într-o tigaie cu ulei, se pun dovleceii să se călească uşor şi, după ce s-au rumenit puţin pe ambele părţi, […]

Cartofi în straturi

1. Se curaţa cartofii si se spala. Cu un cuţit foarte bine ascuţit, se taie felii, dar care sa nu fie decupate într-o parte a cartofului. 2. În fiecare crestatura de cartof se asaza câte doua felii de muschi file. 3. Se ung cartofii cu smântâna si se asaza într-o tava unsa cu ulei. 4. […]

Pricomigdale cu gem de caise

● Separă, cu o zi înainte, albuşurile de gălbenuşuri. Lăsă albuşurile într-un vas, la temperatura camerei, acoperite cu o folie de plastic. ● Cu ajutorul unui robot macină cât mai fin zahărul şi migdalele. Apoi trece amestecul printr-o strecurătoare fină. ● Bate albuşurile spumă şi amestecă-le uşor cu pudra de migdale şi zahărul (în trei […]

File de macrou cu legume

Preparare spanac Căleşte o ceapă albă sau galbenă, tăiată mărunt, cu 10 g de unt. Adaugă spanacul şi căleşte-l, timp de 4-5 minute, la foc iute. Adaugă sare şi piper. Dă-l deoparte. Preparare peşte Peştele se prepară cu o zi înainte. Se curăţă, se spală bine, se sărează, se piperează, se presară cu boia dulce […]

Supă de morcovi şi curry

● Spală şi curăţă ceapa şi morcovii şi apoi taie-le în bucăţi. ● Pune-le apoi într-o cratiţă, cu apă sau supă de legume şi cu puţin piper. Pune un capac şi lasă-le la fiert cam 20 de minute, până se înmoaie morcovii. ● Ia de pe foc şi lasă să se răcească puţin. ● Pasează […]

Salată grecească

•  Spală şi curăţă castravetele. Pune sare pe el şi, după 15 minute, scurge sucul. Apoi taie în sferturi roşiile. Curăţă ardeiul de seminţe şi de părţile albe şi taie-l în lamele fine. •  Curăţă ceapa şi taie-o în rondele fine. •  Pune toate ingredientele într-un bol mare. •  Taie brânza feta în patru şi […]

Tiramisu

● Se pun toate ingredientele la îndemână, ca să fie la temperatura camerei. ● Gălbenuşurile şi zahărul se pun într-un castron. ● Se amestecă la mixer. Se mixează 2 minute, până când se obţine o spumă. Se adaugă mascarpone. ● Se amestecă din nou cu mixerul. Se mixează 1 minut, până când crema este netedă. […]

Friptură cu piper şi sos

● Se taie 4 felii de muşchi, astfel încât să aibă aproximativ180 g fiecare. ● Piperul verde se macină şi se presară peste fiecare felie. ● Friptura se frige uşor în ulei de măsline (pentru gătit), câte 1 minut pe fiecare parte. ● Friptura se flambează cu puţin coniac, se sărează uşor şi se pune, […]