Borş de perişoare

  1. O ceapă tăiată mărunt se înăbuşă în ulei şi când devine sticloasă, se scoate din tigaie şi se pune la strecurat. Carnea se toacă şi apoi se amestecă cu ceapă, ouă, felia de pâine înmuiată şi bine stoarsă, pătrunjel tocat, sare şi piper. Cu mâna umezită în apă rece se for¬mează apoi mici […]

Piept de porc în sos

1. Pieptul de porc se unge cu usturoiul pisat şi amestecat cu cimbru. Se aşază într-o tavă de cuptor, se pune untul şi se dă la copt pentru 30 de minute. 2. Între timp, într-o tigaie cu unt topit se înmoaie ceapa şi, după ce aceasta a devenit aurie, se adaugă caisele din compot, tăiate […]

Orez cu vin şi ciuperci

1. În ulei încins, se pune ceapa tăiată mărunt să se călească. După ce s-a înmuiat, se adaugă orezul bine spălat în 2-3 ape şi scurs apoi. 2. Se lasă să se călească în jur de 2 minute, se adaugă ciupercile feliate, sarea, piperul, vinul şi se completează cu apă. 3. Se lasă la fiert […]

Fursecuri cu cacao

1. Untul lăsat în prealabil la temperatura camerei se amestecă cu făina, cu oul, cu zahărul şi cu cacaua. Se obţine un aluat omogen, care se modelează sub forma unui salam. Se dă la rece pentru 10 minute. 2. Se scoate aluatul de la frigider, apoi se taie felii care se aplatizează, se trasează dungi […]

Borş de legume

1. Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie fâşii, cartofii se taie cuburi mici, la fel şi dovleceii. 2. În oala de fiert se pune uleiul şi, după ce s-a încins, se adaugă legumele tocate. Se călesc uşor şi, după ce şi-au schimbat culoarea, se adaugă borşul fiert separat şi se completează cu apă, după […]

Mâncare de dovlecei

1. În cratiţa cu ulei se pun la călit morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mici şi ceapa tăiată mărunt. După ce s-au înmuiat, se adaugă dovleceii tăiaţi cuburi şi se călesc şi ei. 2. După ce dovleceii s-au înmuiat, se adaugă ciupercile tăiate felii, usturoiul feliat şi roşioarele tăiate în două sau în patru […]

Tartă cu somon

1. Pentru aluat, făina se amestecă bine cu celelalte ingrediente. Se obţine un aluat omogen, care se dă la rece 30 de minute. Apoi, se întinde foaia, se transferă în tava de copt şi se înţeapă cu furculiţa. 2. Pentru umplutura, somonul se pune în laptele rece şi se fierbe 2 minute. Se scurge şi […]

Sote de viţel

1. Într-o cratiţă cu fund dublu, de preferat, se încinge uleiul şi se rumeneşte carnea trecută prin făină. Apoi se scoate şi, în acelaşi ulei, se pun la călit ceapa tăiată peştişori şi morcovii tăiaţi rondele, după ce au fost spălaţi şi curăţaţi în prealabil. 2. După ce legumele s-au călit uşor, se adaugă carnea, […]

Supă de spanac

1. Se spală foarte bine spanacul şi se taie mare. În oala de fiert supa se topeşte untul şi apoi se adaugă spanacul. 2. Se prepară supa din concentrat de pui cu apă, lăsându-se să dea într-un clocot, apoi se dă deoparte. 3. Ouăle se bat bine cu parmezanul, se amestecă cu spanacul şi se […]

Cartofi umpluţi cu spanac

1. Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în coajă. 2. Spanacul se spală şi se scurge bine. Într-o tigaie, se încinge uleiul şi se pune spanacul. Se scutură tigaia şi se sotează spanacul aproximativ 10 minute. Se scoate din tigaie, se lasă la răcit şi se amestecă cu sucul de lamâie […]