Biscuiţi săraţi cu spanac

1. În apa clocotită cu un praf de sare se pune spanacul şi se lasă 5 minute. Se scoate cu o spumieră, se scurge bine şi se mixează sau se toacă mărunt. 2. Se amestecă făina cu sarea, oul, apa şi spanacul mixat. Apoi, se adaugă untul topit şi uşor răcit şi se framântă aluatul. […]

Flan de spanac

1. Într-un castron, se bat ouăle bine şi se amestecă cu smântâna. Se adaugă spanacul bine spălat şi tăiat, sare şi piper şi se amestecă. 2. Se toarnă acest amestec într-un vas de cuptor şi se pun ouăle de prepeliţă. 3. Se dă vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Este bun şi cald, […]

Grisine de dovlecei

1. Dovleceii se spală bine cu jet de apă rece. Se şterg pe un prosop absorbant de bucătărie, apoi se răzuie de coajă și se taie bastonașe subţiri pe lungimea lor. 2. Într-un vas sau într-o farfurie se pun făina şi sarea. 3. Bastonașele de dovlecei se cufundă complet în făină, se răsfiră bine și […]

Salată cu rucola şi avocado

1. Din timp, se curăţă fructul de avocado, pentru care fructul se taie în două pe lung, până la sâmbure. Apoi, cele două jumătăţi se răsucesc în sens invers şi astfel se desfac. Se scoate sâmburele rotund. 2. Cele două jumătăţi se învelesc în folie şi se pun deoparte. În momentul preparării salatei, se desface […]

Salată de orez

1. Se pune orezul la fiert în apă cu sare şi, separat, se fierb morcovii şi dovlecelul. Fasolea se scurge de apa în care a stat conservată şi se gustă. Dacă este cazul, se fierbe. 2. Ciupercile se trec sub un jet de apă rece, se scurg şi se toacă mărunt. Se pun într-un castron […]

Tăieţei cu ciuperci

1. Ceapa tăiată mărunt şi baconul tăiat cubuleţe se călesc împreună, într-o tigaie fără grăsime. 2. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt şi se lasă 5 minute împreună. 3. Condimentul se fărâmiţează între degete şi se amestecă cu smântâna şi apoi se toarnă peste ciuperci. Se lasă să fiarbă 5 minute şi sosul să devină gros. […]

Pizza cu salam

1. Pentru aluat, drojdia se desface în puţină apă călduţă şi se lasă deoparte. Făina se pune pe masă, se face un gol la mijloc, unde se pun sarea, uleiul şi drojdia. 2. Se amestecă uşor adunând făina de pe margini către centru. Se amestecă şi se frământă timp de 10 minute, până ce se […]

Negresă crocantă

1. Întâi se prepară baza crocantă, pentru care se amestecă fulgii, făina, zahărul şi praful de copt. Se adaugă untul topit, se amestecă uşor şi se pune compoziţia într-o tavă unsă cu foarte puţin ulei. Se coace pentru 10 minute şi apoi se lasă 5 minute să se răcorească. 2. Între timp, ciocolata ruptă bucăţi […]

Ciorbă de roșii cu rozmarin

1. Se curăță rădăcinoasele, se spală și se pun să fiarbă în apă cu sare și ulei. Dovlecelul, ardeii și cartoful se curăță și se taie cubulețe. Se adaugă în ciorbă și se lasă să fiarbă împreună, la foc mic. 2. Se feliază pâinea și se taie cubulețe, se stropesc cu ulei de măsline, se […]

Gnocchi cu sos de roşii

1. Se  spală cartofii şi se fierb în apă cu sare. 2. Se curăţă cartofii, se pasează şi se adaugă sare, făină şi margarină. Se încorporează şi se modelează gnocchi. Se dau prin cimbru şi se perpelesc în uleiul de măsline. Se scot şi se presară usturoi pisat. Se acoperă cu un şervet. 3. Se […]