Orez sălbatic cu ciuperci

1. Se fierbe orezul sălbatic conform indicaţiilor de pe ambalaj şi în timpul acesta se curăţă şi se spală ciupercile. Se feliază şi se presară sare peste ele. 2. Separat, se taie prazul fin şi se căleşte în uleiul de măsline şi în untul topit. 3. Se adaugă pasta de măsline şi ciupercile feliate fin. […]

Tocană cu fasole, dovlecel şi bulgur

1. Fasolea mixtă se lasă la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi, fasolea se fierbe 10 minute, apoi se clăteşte bine. Bulgurul se spală în trei ape, se lasă la înmuiat 30 minute în apă rece, după care se scurge apa neabsorbită din bulgur strângând bulgurul înmuiat în pumn. Se spală lintea. 2. […]

Sparanghel cu sos alb

1. Sparanghelul alb se curăţă dinspre vârf înspre bază. Capetele lemnoase se îndepărtează. 2. Pentru ca sparanghelul să fiarbă uniform, trebuie să stea în poziţie verticală. Într-o oală mai înaltă decât sparanghelul se pune apa, ca să acopere 1/3, şi se fierbe 9-15 minute, la foc potrivit. Se adaugă în apa de fiert 1 linguriţă […]

Cartofi copţi cu ciuperci

1. Se spală ciupercile, se taie felii şi se călesc în uleiul încins. Se fierb cartofii şi, după ce s-au răcit, se curăţă şi se taie felii. 2. În tava de copt unsă cu ulei se pune un strat de cartofi, se adaugă salamul tăiat bucăţi şi ciupercile. Se continuă cu alt strat de cartofi. […]

Bulete de cartofi

1. Se pregăteşte maiaua pentru început. Se amestecă drojdia cu zahărul şi o linguriţă de făină. Se omogenizează cu laptele călduţ şi se lasă să dospească 5-10 minute la cald. 2. Într-un bol mai mare, se cerne restul de făină, se pun o linguriţă de sare, ouăle, cartofii fierţi zdrobiţi, caşcavalul ras, ceapa tocată mărunt […]

Supă cu varză de Bruxelles

1. Se curăţă şi se spală varza. Se fierbe în apă clocotită cu o linguriţă de sare. Se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mici legumele. Se adaugă în oala cu varză, cu excepţia cartofilor, care se pun mai târziu, ca să nu se zdrobească. 2. Se adaugă piper, sare şi puţin ulei şi […]

Tortellini cu sos alb

1. Se pun 1-2 l de apă într-un vas, se adaugă sare şi ulei şi se pun să fiarbă. Când  începe să clocotească, se pun tortellini şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. 2. După ce au fiert, se scot în sită, se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă […]

Friptură de porc cu sos de prune

► Morcovii se curăţă şi se taie felii sau bastonaşe. Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Carnea se căleşte într-o tigaie wok, în ulei încins, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Se scoate şi se păstrează la cald. ► Se amestecă morcovii, usturoiul şi ghimbirul şi se acoperă cu puţină apă, sare şi piper. […]

Lasagna cu sos de roşii

1. Se pun foile de lasagna să fiarbă, în apă cu sare şi cu 2 linguriţe ulei de măsline şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce s-au înmuiat, se scot în sită şi se lasă să se scurgă. 2. Separat, carnea de vită se toacă şi se căleşte în uleiul de măsline […]

Supă-cremă de roşii

1. Ardeii, ceapa, usturoiul, ţelina şi pătrunjelul se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare, piper şi ulei de măsline. 2. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Pasta de roşii se trece prin sită, ca să se elimine seminţele, apoi se pune într-un vas, la […]