Supă cremă de praz

1. Se curăţă legumele, se spală şi se taie bucăţi mai mari. Se fierb în apă cu sare şi cu o linguriţă de ulei de măsline. 2. Separat, se curăţă prazul şi se fierbe cu legumele. 3. Se feliază bagheta, se taie cubuleţe, care se stropesc cu ulei şi usturoi pisat. Se bagă în cuptorul […]

Somon în sos de vin

1. Se trec bucăţile de file printr-un jet de apă rece, se condimentează cu sare, piper şi rozmarin, se acoperă cu felii de lămâie şi se stropesc cu vinul alb. 2. Se bagă în cuptorul încins şi se lasă să se pătrundă bine. În acest timp, se curăţă sparanghelul, se spală şi se pune să […]

Rulouri cu bacon la grătar

1. Se taie pieptul de pui în felii subţiri. Feliile se ung şi se condimentează cu sare şi piper pe toată suprafaţa şi se rulează. Se presară cimbru uscat pe deasupra şi se pun la rece, acoperite cu o folie de plastic. 2. Separat, se spală vinetele, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie […]

DESERT: Ciocolată cu nuci şi rom

1. Se pun nucile în cuptor şi se coc la 150°C, timp de 5 minute. Se scot, se răcesc şi se taie mărunt. 2. Se amestecă zahărul cu apa şi zahărul vanilat. Se lasă să se topească zahărul la rece şi apoi se fierbe amestecându-se continuu. Se adaugă untul şi se fierb la foc mic. […]

Frigărui de pui cu orez

1. Se spală legumele, se curăţă şi se taie cubuleţe. Pieptul de pui se taie şi el, apoi se pregătesc toate cu sare, piper, oţet, usturoi şi ulei de măsline. Se amestecă 2-3 minute şi se lasă la macerat o oră. 3. Se spală orezul şi se fierbe în apă cu sare. Se adaugă untul […]

Reţetă: Mâncare de cartofi

1. Se curăță cartofii, ceapa și gogoșarii, se spală și se taie cubulețe. Ceapa se călește în ulei. Se adaugă, boiaua dulce şi iute, 150 ml apă, apoi gogoșarii și cartofii și se lasă să fiarbă înăbușit. 2. Ciupercile se curăță, se taie și se călesc, separat, în ulei, apoi se amestecă cu restul legumelor […]

Reţetă: Pui la grătar cu mazăre

1. Se spală pieptul de pui, se taie fâşii, se unge cu unt, se condimentează cu sare, piper, cimbru și pătrunjel, apoi se pun la rumenit. 2. Mazărea fiartă se amestecă cu  salata și ceapa verde mărunţite. Se condimentează cu ulei, zeamă de lămâie, cimbru, busuioc și miere. Puiul se serveşte cu salată, brânză feta […]

Reţeta: Hamburgeri cu legume

1. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se toacă mărunt. Carnea tocată se amestecă cu ceapa şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se frământă bine şi se lasă la rece câteva minute. 2. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie şi se călesc în ulei. Se stropesc cu apă călduţă şi, […]

SUPĂ DE PESTE CU VARZĂ DE BRUXELLES

1. Se curăţă şi se spală varza. Se fierbe în apă clocotită cu o linguriţă de sare. Se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mici legumele. Se adaugă în oala cu varză, cu excepţia cartofilor, care se pun mai târziu, ca să nu se zdrobească. 2. Se adaugă piper, sare şi puţin ulei şi […]

Reţete: Păstrăv cu fasole verde

1. Se spală păstrăvii în 3-4 ape, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi usturoi măcinat. Se acoperă şi se lasă aproximativ o oră la macerat. 2. Se curăţă fasolea, se rupe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. 3. Se taie baconul cubuleţe, […]