Paste: Carbonara cu bacon afumat

1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec prin câteva jeturi de apă rece ca să nu se lipească între ele. 2. Separat, se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă smântâna şi se condimentează cu sare şi […]

Omletă catalană

1. Se bat ouăle, într-un bol. Se adaugă un praf de sare şi se bat în continuare aproximativ cinci minute. 2. Mazărea se spală în două trei ape şi se pune apoi la scurs, într-o strecurătoare. Pâinea se pune să se înmoaie în laptele călduţ şi, după ce s-a înmuiat, se amestecă cu ouăle bătute, […]

Frigărui de pui cu rozmarin

1. Se spală bine bucăţile de pui, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, apoi se taie cubuleţe. 2. Separat, untul se pune într-un ibric şi se lasă să se topească, la foc mic. 3. Bucăţelele de pui se ung cu untul călduţ, se condimentează cu sare, piper şi boia şi […]

Desert: Ciocolată cu nuci şi rom

1. Se pun nucile în cuptor şi se coc la 150°C, timp de 5 minute. Se scot, se răcesc şi se taie mărunt. 2. Se amestecă zahărul cu apa şi zahărul vanilat. Se lasă să se topească zahărul la rece şi apoi se fierbe amestecându-se continuu. Se adaugă untul şi se fierb la foc mic. […]

Chec cu fistic şi cireşe confiate

1. Se curăţă fisticul de coajă şi se pune în cuptor să se rumenească 4-5 minute. Apoi se scoate şi se macină la robot. 2. Se topeşte untul şi se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi untul. Se adaugă spre […]

Desert: TARTĂ DE CIOCOLATĂ

1. Se topeşte ciocolata la baie de aburi. Se adaugă margarina şi se încorporează uşor. Se pun apoi zahărul, sarea, vanilia, cafeaua, frişca vegetală, romul şi nuca măcinată. 2. Jumătate din această compoziţie se păstrează la temperatura camerei, iar în restul se adaugă făina cernută. 3. Se frământă şi se întinde în forma tapetată cu […]

Reţete: Ciorbă ţărănească

1. Se spală și se curăță rasolul de pielițe. Se pune apoi să fiarbă în apă cu sare, la foc mediu, astfel încât să se pătrundă bine și să nu scadă apa. 2. În acest timp, se curăță toate legumele, se spală, se taie ca pentru ciorbă și se pun să clocotească împreună cu rasolul […]

Reţete: Roşii umplute cu carne

1. Se spală roşiile şi se scoate miezul. Se lasă să se scurgă cu gura în jos. 2. Se curăţă usturoiul, ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în uleiul de măsline şi se adaugă treptat carnea de vită tocată. Se înăbuşă cu apă călduţă şi, după ce a fiert, se pun bulionul […]

Reţetă: Aripioare cu legume şi sos

1. Se spală şi se opăresc aripioarele de pui. Se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat şi susan. Se stropesc cu ulei şi se rumenesc în cuptor. 2. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se fierb în apă cu o linguriţă de sare. Se topeşte untul, se stinge cu făina cernută şi se adaugă […]

Reţetă: Borş cu dovlecei dres cu smântână

1. Se curăță aripioarele, se spală și se pun să fiarbă într-un litru şi jumătate de apă. Se curăță de spumă și se adaugă o linguriță de sare și o linguriță de ulei de floarea-soarelui. 2. Se curăță dovleceii, ceapa, prazul, ardeii și morcovii. Se spală bine și se taie cubulețe, ca pentru ciorbă. Se […]