Supă de somon cu lămâie

1. Se curăță ceapa, morcovii și ardeiul. Se spală și se taie bucăți mari ca pentru supă. 2. Separat, se spală somonul și se pune să fiarbă în apă cu o linguriță de sare grunjoasă. Se ia spuma și se pun legumele și spanacul. Se fierb la foc potrivit ca să nu scadă brusc și […]

Desert: Biscuiţi de casă

1. Se pune untul într-un bol de plastic și se amestecă bine cu mixerul până ce devine spumos. Se adaugă zahărul, vanilia și gălbenușurile și se obține o cremă. Se adaugă un praf de sare, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Se pune și nuca măcinată. 2. Spre sfârșit, se adaugă făina cernută și se […]

Reţete: Ouă coapte în chiflă

1. Se taie chiflele şi li se scoate miezul. 2. Separat, se amestecă untul cu crema de brânză şi cu sare. Cu această compoziţie se ung chiflele şi se aşază apoi în tava tapetată cu hârtie pentru copt. 3. Se sparg ouăle şi se pun câte două în fiecare chiflă. Se presară sare şi piper […]

Desert: Pere în coşuleţe de foitaj

1. Se lasă aluatul să se decongeleze uşor la temperatura camerei. Separat, se spală perele şi se curăţă de coajă. 2. Se topeşte zahărul într-o crăticioară, se adaugă coniacul, scorţişoara, zeama de lămâie, batonul de vanilie şi perele întregi. Se mai stropesc cu puţină apă şi se lasă să fiarbă la foc mic. 3. După […]

Reţetă: Orez cu legume

1. Se alege orezul, se spală și se lasă să se scurgă. 2. Separat, se curăță ceapa, morcovii și ardeiul gras. Se spală și se toacă. Se toarnă ulei într-o crăticioară, se adaugă legumele și se călesc câteva minute la foc potrivit. 3. Se pun orezul și apa fiartă puțin câte puțin până se îngroașă. […]

Reţete: Budincă cu paste şi brânză

1. Se fierb pastele în apă cloco-tită cu o linguriță de sare. După ce au fiert, se scot în sită, se trec printr-un jet de apă rece și se pun într-un bol. Se rade brânza deasupra, se pune untul moale, brânza dulce, smântâna, zahărul vanilat și ouăle unul câte unul. 2. Se amestecă bine cu […]

Aperativ: Cartofi copţi cu tzatziki

1. Se spală cartofii şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se scot și se taie pe jumătate. Se ung cu unt și se presară cu sare. 2. Se așază în tava tapetată cu folie de aluminiu și se dau la cuptor 30 de minute. 3. Se spală castraveții, se curăță și se […]

Reţetă: Vită în sos roşu

1. Se pune uleiul într-o tigaie şi se călesc cubuleţele de carne. 2. După ce s-a călit carnea, se adaugă ceapa curăţătă şi tocată în prealabil. Morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se călesc şi ei, la foc potrivit, şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi salvie. 3. Se mai lasă […]

Reţeta: PANNA COTTA

1. Se pune gelatina într-un bol şi se lasă să se înmoaie în apă rece. Separat, se pun gălbenuşurile într-o cratiţă şi se amestecă cu zahărul pudră. 2. În crema de gălbenuşuri, se adaugă făina, sarea şi laptele fierbinte. Se adaugă batonul de vanilie şi se pun să fiarbă. 3. Când se îngroaşe, se pune […]

Reţetă: Supă-cremă de broccoli

1. Se curăță ceapa, țelina, ardeii și pătrunjelul. Se spală și se pun să fiarbă întregi în apă cu sare și ulei, la foc mic. 2. Între timp, se curăță broccoli, se spală bine și se rupe buchețele. Se pun să fiarbă separat, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot în sită. […]