Reţete: Ciorbă haiducească

. Se alege și se spală fasolea uscată și se lasă să se înmoaie în apă. Fasolea verde și mazărea se aleg și se pun să fiarbă, separat. 2. După ce au fiert, se scot în sită și se lasă să se scurgă. Se stropesc cu zeamă de lămâie să nu li se schimbe culoarea. […]

Reţetă: Salată de ton cu cartofi

1. Se spală cartofii și se pun la fiert. După ce se scot, se curăță de coajă și se taie. 2. Fasolea se fierbe, apoi se stropește cu zeamă de lămâie. 3. Cartofii rondele se pun într-un bol și se amestecă cu fasolea verde, frunzele de salată sau rucola, roșiile tăiate şi bucăţile de ton […]

Reţete: Roşii umplute cu ciuperci

1. Se spală roșiile, se taie şi se scoate miezul. 2. Se curăță și se spală ciupercile, apoi se taie mărunt. Se toarnă ulei într-o tigaie şi se călesc, la foc mic, 10 minute. 3. Se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul și pătrunjelul şi se mai lasă 5-10 minute. 4. Se umplu roșiile cu compo-ziția […]

Reţete: Drob de ciuperci

1. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se pune în tigaie ulei și se călește la foc mic ca să nu se prindă. Se lasă la călit până devine transparentă. Se adaugă un praf de sare și se amestecă bine. 2. Separat, se curăță ciupercile, se spală de câteva ori în apă […]

Desert: Brioșe cu alune de pădure

1. Se  pun, pentru început, alunele la cuptor și se lasă, 15 minute, la 120˚ C. După ce s-au copt, se scot din tavă, se aleg câteva pentru ornat, iar restul se zdrobesc cu blenderul sau cu robotul. 2. Separat, se pune margarina într un bol și se freacă cu zahărul până se obţine o […]

Reţetă: Orez cu mix de legume

1. Se alege orezul și se spală în 2-3 ape. Se lasă apoi să stea aproximativ o oră în apă rece. După ce s-a înmuiat, se pune să fiarbă la foc mic, în 4 căni de apă. Orezul nu se lipește de cratiță dacă, în timpul fierberii, nu se amestecă cu lingura. Astfel, nu se […]

Reţete: Tartine cu somon

1. Se feliază pentru început somonul şi se aranjează într-un bol cu rondele de lămâie. Se presară sare și un praf de piper, se amestecă și se acoperă cu o folie de plastic, apoi se dă la frigider pentru 30 de minute. 2. Separat, se feliază pâinea și se bagă în cuptor să se rumenească. […]

Reţete: Salată de curcan

1. Se pune pieptul de curcan la fiert, se spumează, după care se adaugă morcovii şi cartofii întregi. 2. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă. Când sunt gata, se scot şi se lasă să se răcească. 3. Se taie castraveţii, gogoşarii, morcovii şi cartofii cubuleţe. La fel se taie şi […]

Desert: Prăjitură cu vişine

1. Înainte de a pregăti prăjitura, untul și ouăle se lasă 2-3 ore la temperatura camerei pentru a nu se tăia compoziția. 2. Se pune untul într-un bol și se amestecă cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă coaja rasă de lămâie și zeama și se obține o cremă fină. 3. Se pun ouăle unul […]

Reţete: Ciorbă de fasole cu praz

1. Se  spală fasolea în apă caldă și apoi se lasă de seara până dimineața să se înmoaie. A doua zi se pune la fiert în 3-4 ape, ca să se elimine toxinele. 2. Separat, se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt. Se călesc în ulei, se înăbușă cu puțină apă și se […]