Reţete: Pulpe de pui cu morcovi

1. Se iau pulpele de pui, se spală, se curăță de pielițe și se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se curăţă morcovii, se spală și se taie rondele subțiri. 2. Se curăță și usturoiul, se spală și se taie, apoi se pune împreună cu morcovii într-o cratiță cu ulei încins […]

Reţete: Medalion de şalău cu roşii

1. Se spală şalăul şi se şterge pe un şervet absorbant. Se condimentează cu sare şi piper şi se stropeşte cu ulei de măsline şi vinul duce. 2. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece aproximativ o oră. Separat, se pune cantitatea de orez într-un bol şi se spală în […]

Reţete: Şniţel de curcan

1. Se feliază pieptul de curcan, se condimentează cu sare și piper și se bat feliile cu ciocanul de șnițele. Se ung cu ulei și se trec prin pesmet-făină-ou-pesmet-făină şi se prăjesc în uleiul încins. 2. După ce s-au rumenit, se scot și se pun pe un șervet absorbant. Se curăță și se spală ciupercile, […]

Reţetă: Salată de fasole roșie

1. Fasolea se alege, se spală și se lasă să se înmoaie în apă călduță cu 4-5 ore înainte de a se prepara salata sau chiar de seara până dimineața. Apoi se scurge și se pune să fiarbă în 3-4 ape, până se elimină toxinele. 2. După ce s-a fiert fasolea, se scoate, se scurge […]

Reţetă: Creveţi gratinaţi

1. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie cuburi. 2. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se călesc într-o tigaie. 3. Peste ceapă, se adaugă şi creveţii decorticaţi. Se condimentează cu sare şi piper şi se stropesc cu zeama de lămâie. 4. Se pun apoi roşiile tăiate cubuleţe şi vinul alb. 5. Se […]

Reţetă: Supă-cremă de ţelină

1. Se curăţă ţelina, pătrunjelul, ceapa, prazul, cartofii şi dovleceii, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2 linguriţe ulei de măsline. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite cu un capac. 2. Separat, se prepară crutoanele din pâine neagră cu seminţe. Se taie cubuleţe, se stropesc cu unt […]

Desert: Biscuiţi cu alune de pădure

1. Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie și se mai bat 10 -15 minute, până se desface bezeaua de pe tel. 2. Se adaugă alunele măcinate și se încorporează cu atenție să nu se lase. Se toarnă în forme sau se aşază cu poșul în tavă, după bunul plac. 3. Biscuiţeii se […]

Desert: Rafinament de ciocolată

1. Se separă ouăle, gălbenușurile se amestecă cu zahărul, un praf de sare, zahărul vanilat și untul moale. Albușurile se bat spumă și se omogenizează cu crema de gălbenușuri. Se amestecă ușor să nu se lase. La sfârșit, se adaugă făina cernută. 2. Se iau 3 linguri din compoziția pentru blat, se pun în forma […]

Desert: Tartă cu zmeură

1. Se scoate pentru început aluatul de la congelator să se dezghețe treptat. Se așază fructele într-o sită deasă și se stropesc cu apă rece. 2. Se separă ouăle. Într-un vas se bat albuşurile spumă cu un praf de sare și cu zahărul. Separat, se fierbe laptele cu batonul de vanilie. 3. Peste gălbenuşuri, se […]

Reţete: Ciorbă de viţel cu ardei iute

1. Se spală rasolul și se pune să fiarbă în apă cu o linguriță de sare, la foc potrivit. 2. Se curăță legumele, se spală, se taie și se fierb împreună cu carnea. Se adaugă sare, piper și două lingurițe de ulei. 3. Separat, se clocotește sucul de roșii și, la final, se amestecă cu […]