Reţete: Salată de creveţi
1. Se spală, pentru început, salata verde. Se scurge bine de apă și se lasă pe un șervet de bucătărie. 2. Creveții se trec printr-un jet de apă și se scurg și ei foarte bine de apă. Se sărează și se călesc în unt. 3. Separat, se curăță usturoiul, se pasează cu blenderul. Peste creveţi, […]
Reţete: Salată de vară
1. Se taie bagheta cuburi, care se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt și se bagă 10 minute să se rumenească. 2. Separat, se taie usturoiul bucăți mai mici, se pune untul topit, sarea, busuiocul și se amestecă. Se scot crutoanele și se ung cu crema de usturoi. Se mai lasă 10 minute […]
Desert: Prăjitură cu migdale
1. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul. 2. Se adaugă cafeaua solubilă dizolvată în două linguri de apă caldă şi apoi esenţa de migdale. 3. Se încorporează albuşurile bătute spumă cu un praf de sare, apoi făina amestecată cu cacao şi migdalele măcinate. 4. Se amestecă uşor cu lingura, apoi se răstoarnă […]
Reţete: Budincă de macaroane
1. Se fierb pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scot apoi în sită și se dau prin jet de apă rece. 2. Separat, se amestecă brânza cu pastele. Se adaugă ouăle bătute spumă și untul moale. Se încorporează toate ingredientele și se mai adaugă sare, dacă mai este nevoie. 3. Se tapetează tava cu […]
Reţete: Sufle cu broccoli
1. Broccoli se desface în buchețele mai mici și se pun să fiarbă în apă clocotită cu sare. După ce au fiert, se scot în sită și se lasă câteva minute să se răcorească. 2. Brocccoli se pune într-un bol cu brânza dulce, telemeaua rasă, smântâna, ouăle şi sarea, după gust. Se pasează cu blenderul, […]
Reţetă: Ciorbă de cartofi
1. Se curăță legumele, se spală și se pun să fiarbă în apă cu o linguriță de sare și ulei de măsline, la foc mic. După ce au fiert, se scot și se dau deoparte. 2. Se curăță cartofii, se spală bine, se taie cubulețe și se pun în zeama de legume. Se lasă să […]
Reţetă: Salată rusească
1. Se spală sfecla, se şterge, se înfăşoară în hârtie de copt şi se bagă în cuptor, la 180˚C. 2. Cartofii şi morcovii se spală şi se fierb în apă cu o linguriţă de sare. După ce au fiert, se scot în sită să se răcorească. 3. Separat, se pregăteşte sosul din ulei de măsline, […]
Reţete: Salată mexicană
1. Fasolea albă se alege, se spală şi se lasă câteva ore în apă să se umfle. Se scoate apoi şi se pune să fiarbă. Se aruncă de două ori apa de la ea, ca să se elimine toxinele şi, după ce a fiert, se scoate şi se lasă în sită. 2. Fasolea roşie şi […]
Desert: Tartă cu zmeură
1. Se curăţă şi se spală legumele. Se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Se feliază bagheta. Feliile se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu ulei de măsline şi se presară sare, boia şi usturoi. Se bagă în cuptor să se rumenească uşor. 3. […]
Desert: Biscuiţi cu nucă şi scorţişoară
1. Margarina moale se bate spumă cu mixerul. Se adaugă zahărul pudră, sarea şi vanilia. 2. Se adaugă pe rând coaja de lămâie şi de portocală şi scorţişoara. Nuca şi făina cernută se pun la sfârşit şi se încorporează uşor. 3. Se întinde coca obţinută. Cu ajutorul unei forme rotunde se formează biscuiţii. 4. Se […]